Aanval via je printer? Ja, dat kan.

Hand Vorige pagina

Je onderneemt actie als het gaat om de beveiliging van jouw netwerk en bescherming van data. Maar velen onder ons vergeten een belangrijk onderdeel: Beveiliging van printers. Dit is ook een ingang tot je netwerk. Onderstaande film illustreert de gevaren van slechte printerbeveiliging en geeft de verstrijkende gevolgen weer.

 

5 tips voor betere printerbeveiliging.

    1. Doordring jouw IT managers ervan dat zij hetzelfde moeten gaan denken over printers als over PC’s om hun bedrijfsnetwerk effectief te kunnen beveiligen.
    2. Netwerken zijn zo veilig als hun zwakste ingangspunt. Zorg voor een veiligheidsbeleid dat zich uitstrekt over alle apparaten die toegang hebben tot jouw netwerk.
    3. Steeds meer apparaten hebben toegang tot jouw netwerk en daardoor moeten steeds meer datapaden beveiligd worden. Laat dit checken en laat je adviseren.
    4. De gemiddelde MFP bevat meer dan 200 configuratie- en veiligheid gerelateerde instellingen. Zorg voor de juiste beheertools om veilig te houden.
    5. Neem printers op in systemen voor kwetsbaarheid en gebeurtenis controle. Door printersysteemlogs te koppelen aan ‘security information and event management (SIEM)’ – tool, kan je als systeembeheerder bedreigingen voor het hele netwerk evalueren.

 

Zelf doen of uitbesteden?

Wees je ervan bewust dat er steeds meer nieuwe bedreigingen ontstaan. Kennis over deze ontwikkelingen en ‘hoe te handelen’ dient continu bijgehouden te worden. Heb jij jouw organisatie onder controle qua beveiliging? Houd je organisatie veilig. Schakel de experts van SPEYK in om jouw organisatie veilig te maken/houden. Laat je adviseren tijdens een vrijblijvend gesprek.

 

Neem contact met ons op.

Je naam

Naam organisatie

Je functie

Je e-mail

Jouw vraag