Het doel van formatief toetsen is leerlingen zelfregulerende vaardigheden aan te leren die een stabiele motivatie voor de leertaken creëren, leerresultaten verbeteren en een intrinsieke motivatie creëren voor een leven lang leren.

(Clark, 2012)

Formatief handelen & Microsoft Teams

Nieuwe leer- en werkwijzes moesten in het afgelopen jaar snel geïmplementeerd worden op school. Veel scholen zijn versneld Microsoft Teams gaan gebruiken om op afstand onderwijs te kunnen bieden. Het hybride onderwijs is de norm geworden in het onderwijslandschap. Dit vraagt om ontwikkeling in digitale geletterdheid!

Tijdens dit webinar nemen we naast de standaard tools voor het onderwijs binnen Teams, ook onderdelen mee die bijdragen of ondersteunend zijn aan/bij formatief handelen: verder leren door rijke feedback binnen verschillende fases van het leerproces en zelfsturing stimuleren met Teams!

45 mins klikken en ervaren: een kennisboost voor jouw digitale geletterdheid

Welke digitale tools zet je iedere dag in en wat zijn de verborgen parels? Wij laten jou de slimmigheden zien in de apps waar jij nog niet van wist. Wat is recent toegevoegd en voegt echt waarde toe aan jouw schooldag? Welke functionaliteiten helpen jou bij het bieden van hybride onderwijs? En welke onderdelen in Teams zorgen voor het verbeteren van de digitale lessen en het online samenwerken?

Onze Teams experts Maarten de Boer en Karen Bevers vertellen jou al klikkend alles en natuurlijk is er ruimte voor interactie en vragen. Greg Priem, Strategisch onderwijs Consultant bij SPEYK, zal vanuit zijn kennis en ervaring het formatief handelen toelichten bij de onderdelen in Teams. Meld je dus snel aan!

In het kort

Voor: Medewerkers, schoolleiders en docenten vanuit het onderwijs
Datum: 8 april 2021
Tijden: 15:30 – 16:15
Presentator: Maarten de Boer, Greg Priem & Karen Bevers
Kosten: Geen. Wij investeren graag in kennis van technologie.

Aanmelden voor deze webinar is niet meer mogelijk. Binnenkort kun je de opname online bekijken.