Een must voor scholen: Digitale Onderwijs Gesprekken.

Luister en kijk mee tijdens onze interactieve webinars.¬†In 45 minuten delen SPEYK & ūüĖ§ Privacy op School hun kennis met jou en collega-scholen. We behandelen specifieke thema’s die je als schoolinstelling tegenkomt in jouw digitale transformatie.¬†Waarom Digitale Onderwijs Gesprekken? Wij begrijpen dat digitalisering en technologie complex zijn. Daarnaast vraagt het veel tijd en expertise om alles bij te houden en te filteren. Wij motiveren jou externe kennis in te zetten op school. Bundel en benut kennis voor het beste onderwijs voor het kind van vandaag. Vandaag is nu. Hoe blijf jij aansluiten? Samen werken we aan duurzaam digitaal onderwijs; in SPEYK-taal noemen wij dit Onderwijs Zonder Houdbaarheidsdatum.

 

Webinar “IT Governance & Privacy vandaag” in het kort.

Wanneer? Donderdag 9 december
Tijd? 14.00u-14.45u
Voor wie? Privacy Officer, Functionaris Gegevensbescherming, ICT-coördinator, ICT & Privacy werkgroepen, (bestuur)medewerker, schoolleider, (con)rector en docent/leerkracht

Hoe? Via een link zien we je digitaal op ons webinar. Er is ruimte voor interactie.
Onderwijsvriend? Tonny Plas van Privacy op School
Host & presentatie? Jonie Koudijs en Maarten de Boer van SPEYK
Kosten? Geen. Wij investeren in inspireren.

Privacy up-to-date?

In 45 minuten weet je of je up-to-date bent met beschermen van de gegevens van leerlingen en medewerkers. Je weet ook waar je aandacht aan moet gaan besteden binnen jouw schoolinstelling. Tonny deelt 10 tips en geeft een update van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van privacy & digitalisering.

 

De stappen naar een sterk IT Governance Plan?

En mega-belangrijk, digitaliseren betekent nadenken over IT Governance. Goed onderwijsbestuur wordt ook wel aangeduid met de term ‚Äėgood governance‚Äô. Good governance is het besturingsproces in ruime zin, daaronder valt dan ook intern en extern toezicht, verantwoording en medezeggenschap. IT governance is een besturingsmodel rondom ICT. IT governance brengt in kaart welke rollen er nodig zijn, wie met wie praat, welke verantwoordelijkheden waar belegd zijn en maakt inzichtelijk wat er ontbreekt om te komen tot een meer gestroomlijnde samenwerking. Maar hoe richt je zoiets effectief in? Maarten deelt de stappen en do’s & dont’s om toe te werken naar een sterk Governance plan voor jouw schoolinstelling.

Aanmelden