Webinar ‘We gebruiken Teams in het onderwijs! En nu? Beheren en beheersen.’

 

Lesgeven op afstand is op dit moment de nieuwe norm. Scholen hebben de afgelopen maand versneld Microsoft Teams ingeschakeld om dit te faciliteren. Met deze applicatie kunnen zij lesgeven, samenwerken aan opdrachten en onderling communiceren op afstand.

De afgelopen weken zijn er ontzettend veel Teams aangemaakt, zodat leerlingen onderling, maar ook met docenten eenvoudig met elkaar kunnen samenwerken. 

We zien vanuit SPEYK, Microsoft en AvePoint dat in de praktijk door de snelle invoering van Microsoft Teams er onvoldoende aandacht is besteed aan de beheersbaarheid op lange termijn.

Tijdens dit webinar nemen we je mee in de risico’s die je op lange termijn kunt ervaren als je dit niet goed hebt ingeregeld. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan:

  • Hoe zorg je ervoor dat Teams op een gestructureerde manier in gebruik wordt genomen en beheersbaar blijft?
  • Richt je nieuwe Teams in op een gestructureerde wijze, denk aan naamgeving?
  • Heb je de autorisaties in Teams goed ingeregeld? Wat mag wel en wat mag niet?
  • Staat jouw lesmateriaal centraal opgeslagen zodat je dit weer kunt hergebruiken?
  • Kun je in het nieuwe schooljaar eenvoudig nieuwe Teams aanmaken voor bestaande en nieuwe leerlingen? Wat doe je met de Teams omgevingen van het schooljaar dat je hebt afgesloten?
  • Maak je volledig gebruik van alle functionaliteiten die Microsoft Teams te bieden heeft?
  • Gebruik jij Teams op een duurzame wijze? Zodat je niet alleen nu, maar ook in de komende jaren efficiënt online kan samenwerken met leerlingen en collega’s.

Programma webinar

Datum: 11 juni 2020
Tijden: 10:00 tot 11:00
Locatie: Via Microsoft Teams

Richard Bergmans van Microsoft deelt de visie en ontwikkelingen van Microsoft Teams in het onderwijs voor de komende jaren.

Maarten de Boer van SPEYK neemt je mee in de uitdagingen en risico’s die hij op dit moment bij scholen ziet door het gebruik van Microsoft Teams. Wat zijn deze en hoe kun je deze oplossen? 

Roche Mahomedradja van AvePoint laat je zien hoe je met hun Governance tool Microsoft Teams beheersbaar houdt en bepaalde handelingen kunt automatiseren. Zoals; verwijderen en aanmaken van een schooljaar klasteams, toevoegen van nieuwe en instroom leerlingen, koppelen van leerlingen aan het juiste team, etc.  

Een interessant programma met veel praktische informatie die jij meteen kunt toepassen en inregelen binnen jouw Microsoft 365 omgeving. Zo blijft Teams beheersbaar zodat je niet alleen nu, maar ook de komende jaren efficiënt online kan samenwerken met leerlingen en collega’s.

Zien we je 11 juni online? Meld je aan via het formulier hieronder.