Hoe stimuleer je leerlingen online en fysiek actief deel te nemen aan hun eigen leerproces?

Doordat er steeds meer lessen online worden gegeven, verandert de vorm van de didactische aanpak. Om dit goed vorm te geven is het belangrijk om de theoretische achtergrond te weten, zodat de didactiek en de werkvorm daar het beste bij aansluit. In dit webinar leer je over de leertheorieën met de daarbij behorende didactieken. En welke tools zijn er binnen Microsoft 365 die aansluiten bij jouw gekozen didactiek? We lichten de volgende onderwerpen toe:

  • Welke leertheorieën zijn er?
  • Wat is didactiek en hoe kan ik een didactiek kiezen?
  • Welke tools sluiten aan bij de gekozen didactiek?
  • Welke online werkvormen kan ik toepassen?

Ons doel is om jouw school meer inzichten te geven om te blijven groeien in een open en flexibele blended onderwijsomgeving, met oog voor de mensen (Cloud adoptie). SPEYK deelt haar kennis om onderwijsinstellingen te ondersteunen.

Blijf groeien in het veranderende onderwijslandschap

Het webinar wordt gepresenteerd door Greg Priem, Strategisch Onderwijs Consultant bij SPEYK. Doordat hij 21 jaar voor de klas heeft gestaan en daarnaast verschillende rollen heeft gehad binnen het onderwijs, kan hij de praktijk vanuit verschillende perspectieven bekijken en beoordelen. Greg kijkt met een kritische blik, maar heeft een waarderende benadering.

Greg gaat in dit webinar ook de nieuwe app 12x Slimmer met Didactiek toelichten. Deze app is opgebouwd uit duidelijke en wetenschappelijk onderbouwde onderdelen die gericht zijn op het ontlokken van het lange-termijn-leren bij leerlingen. Jouw gids voor het plannen van lessen of als herinnering voor een goede instructie van de basisbeginselen van een kwalitatief goede les.

 

In het kort

Voor: Medewerkers, beleidsmedewerkers en bestuursleden in het onderwijs
Datum: 22 juni 2021
Tijden: 15:30 – 16:15
Presentator: Greg Priem
Kosten: Geen. Wij investeren graag in kennis van technologie en onderwijs.

Wij geven graag gericht informatie en pakken alles aan bij de kern. Heb je op voorhand vragen of zoek je naar antwoorden? Deel ze met ons en we zullen dit anoniem behandelen en meenemen in het webinar.

Aanmelden