VOL Deze training zit vol. Op 7 december is er nog plek, dus meld je snel aan!
Datum 28 september 2023
Tijd 09:30 – 16:30 uur
Locatie SPEYK, Plesmanstraat 60 in Veenendaal
Voor Deze training is bedoelt voor iedereen die kennis wil maken met de mogelijkheden van Power Apps en Power Automate en zelf wil leren bouwen. Voor PO & VO!
Kosten
€ 299,00

Automatiseer, creëer inzicht en vereenvoudig, zodat je meer tijd overhoud voor dat wat écht belangrijk is. Het Microsoft Power Platform maakt dit mogelijk! Daar willen we jou meer over vertellen, zodat je ook zelf aan de slag kan. Bouw zonder enige programmeerkennis nieuwe applicaties voor je organisatie. Tijdrovende processen tover je binnen no-time om in een prachtige app. Kortom: meer gemak én overzicht. Dat gaat je overzicht, eenvoud en gemak brengen!

Deep dive training

Naast de gratis inspiratie workshop voor beginners bieden wij vanaf dit najaar de training ‘Bouwen met Power Apps’ aan. Wil jij nog een stapje verder en dieper ingaan op Power Apps en Power Automate? Dan is deze training wat voor jou!

Onze Power Platform Experts laten je eerst kennismaken met het Microsoft Power Platform. Wat is het, waar bestaat het uit en hoe kan het jou helpen? Vervolgens gaan we aan de slag, want door zelf te bouwen ga je pas echt inzien hoe het werkt en welk verschil het voor jou kan maken.

Opbouw training

We hebben een methode ontwikkeld waarbij we het bouwen afwisselen met een stukje uitleg. Zo nemen we je stap-voor-stap mee in het proces. Je kunt kiezen uit drie verschillende scenario’s, omdat we begrijpen dat elke deelnemer een vanuit zijn/haar rol relevante app wilt creëren. Aan iedere app zal ten minste één Power Automate workflow gekoppeld worden, zodat je de tools uit het platform en de kracht ook leert combineren. 

Kies het scenario voor jouw app!

 • Profielwerkstuk app
  • Automatiseer het proces rondom het inschrijven van leerlingen, het akkoord geven door de leerling voor de samenwerking, het notificeren van de begeleider, een maximum aangeven voor het aantal profielwerkstukken die de begeleider toegewezen krijgt, automatische check momenten en zo meer. Door het proces in kaart te brengen kan je zelf aan de slag met het automatiseren van dit proces en maak je kennis met alle onderdelen die je kunt automatiseren. De leerling en begeleider gaan hier ontzettend veel profijt van hebben.

 • Studiebegeleidingapp
  • Leerlingen in de onderbouw die moeite hebben met een bepaald vak kunnen extra begeleidingslessen krijgen, bijvoorbeeld van bovenbouwleerlingen. Studiebegeleiding voor en door leerlingen, hoe mooi is dat! Deze methode levert vaak veel werk op voor de mentor die een overzicht heeft van alle vakken, behoeftes van leerlingen en daarbij vervolgens een geschikte begeleider moet zoeken. Hoe fijn zou het zijn als er een app was die leerlingen zelf met begeleiders laat matchen? De mentor meldt een leerling aan, maar het koppelen aan een bovenbouwleerling doet de leerling zelf in de app. In de app kan de leerling filteren op niveau, vak en vervolgens verfijnen op dag(en). De leerling, begeleider én mentor ontvangen na het reserveren een bevestigingsmail en zo staat de afspraak gepland. Deze app kan je uitbreiden met diverse functies, maar we starten met de basis zodat je zelf in staat bent verder uit te breiden. 
 • Nieuwe collega app
  • Helaas is ook het Onderwijs onderhevig aan schommelingen in medewerkers. Mensen komen en mensen gaan. We focussen ons op het positieve gedeelte: mensen die jouw school komen versterken. Dit onboarding proces wil je soepel laten verlopen zodat de nieuwe medewerker een mooie start op jouw school ervaart. Dit thema gaat jou begeleiden in het maken van een app met een aantal basisonderdelen die een nieuwe collega doorloopt. Dit proces kan je zo groot mogelijk maken. Wij gaan je laten zien hoe!

  Deze scenario’s maken het mogelijk dat alle belangrijke concepten (en onze best practices) bij het bouwen van Power Apps aan bod komen. Aan het einde van de dag kun je deze app gaan gebruiken in je eigen Microsoft omgeving. 

  Met welke kennis verlaat jij SPEYK?

  Na afloop van de workshop begrijp je o.a. de volgende concepten en ben je in staat deze zelf toe te passen binnen Power Apps en Power Automate:

  • De voorbereiding: het ontleden van het proces in stappen
  • Een app ontwerp maken op basis van je proces en dit omzetten in een User Interface in Power Apps
  • Het gebruiken van de belangrijkste app controls om een App interface te maken: invoer (tekst, drop-down, date-picker, check box), knoppen, labels, containers en galerijen.
  • Het inrichten en verbinden van de juiste gegevensbronnen voor je app
  • Het toepassen van de meest gebruikte formules: If, Switch, Patch, LookUp, ForAll en nog veel meer.
  • Het inrichten en koppelen van een Power Automate workflow om op basis van input in de app een goedkeuringsproces te starten.
  • Het testen en publiceren van je app met bijbehorende workflows naar je eigen omgeving
  • Je eigen ontwerp mee naar school, zodat je hiermee verder kunt bouwen als basis

  Voor wie is deze training geschikt?

  Deze training is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de mogelijkheden van Power Apps en Power Automate en zelf wil leren bouwen. Je leert tijdens deze training de basisvaardigheden. Om te ondervinden of je klaar bent voor de training, raden wij aan eerst de gratis workshop te volgen. NB: dit is niet noodzakelijk.

  Onze trainers

  Wij kiezen bewust voor meerdere trainers om zo iedereen goed te kunnen begeleiden. Op 28 september zijn Sven Akkermans en Jan-Pieter Verolme de trainers.

  Tarief

  De kosten voor deze workshop bedragen €299,00 exclusief BTW. De verse lunch van onze huischef Ies is hierbij inbegrepen. Tip: deze training is onderdeel van het bouwen aan digitale vaardigheden en kan onder subsidies vallen vanuit de Overheid.

  0
  0
  0
  0
  0