Datum 7 maart 2024
Tijd 09:30 – 15:00
Locatie SPEYK, Plesmanstraat 60 in Veenendaal
Voor Iedereen die affiniteit of interesse heeft in het Microsoft Power Platform. En voor wie procesoptimalisatie belangrijk is en hoog op de agenda staat. Voor PO & VO!
Kosten Gratis

Maak gebruik van digitale tools voor meer gemak én tijdswinst

Eenvoud, overzicht en gemak; dat willen we toch allemaal? De digitale technologie van tegenwoordig maakt het mogelijk, maar maken we er al optimaal gebruik van binnen het onderwijs? Je hebt vast zelf apps op je telefoon die je elke dag een stukje eenvoud, gemak en tijdswinst oplevert. Denk aan het regelen van je bankzaken via je mobiele telefoon, online een reservering plannen bij je favoriete restaurant of een taxi boeken via Uber. Allemaal mogelijk door het gebruik van IT-toepassingen.

Onderwijsinstellingen kunnen met moderne digitale tools ook veel dagelijkse werk- en leerprocessen sterk versimpelen en hiermee tijdswinst realiseren. Zo levert het automatiseren van alle processen die te maken hebben met het in- en uitdiensttreden van medewerkers veel gemak op. Alle betrokken personen binnen school krijgen een automatische melding en kunnen zo hun taak uitvoeren. Of denk aan tijdrovende, administratieve processen die door middel van een app veel makkelijker kunnen.

Behoefte aan nuttige totaaloverzichten

Nu we meer en meer digitaal werken en leren is er enorm veel data beschikbaar, maar daardoor groeit ook de behoefte aan handige totaaloverzichten, of processen die logisch en prettig werken voor iedereen. De tool waamee je dit kunt bereiken heb je met een Microsoft 365 licentie al in handen, namelijk het Microsoft Power Platform. Het is een verzamelnaam voor een aantal low-code tools waarmee je zonder technische kennis heel simpel applicaties kunt maken die werk- en leerprocessen automatiseren. Het Power Platform bestaat uit vier verschillende tools: Power Apps voor het maken van apps, Power Automate voor het automatiseren van processen, Power BI voor het inzichtelijk maken van data, en Power Virtual Agents voor het maken van chatbots.

Workshop voor beginners

Bij SPEYK merken we dat het Microsoft Power Platform bij veel scholen en besturen nog te weinig gebruikt wordt. Dat is zonde en daar willen wij met deze workshop verandering in brengen. Deze workshop voor beginners gaat over het optimaliseren van processen, oplossen van problemen of verbeteren van de werkdag. We laten je in samenwerking met Microsoft kennismaken met het platform, laten voorbeelden zien van apps die nu in gebruik zijn bij scholen en voor hen een enorm verschil maken in hun dagelijkse werkzaamheden, en we gaan je uiteraard laten zien hoe je een simpele app zelf kunt bouwen. Deze inspiratie workshop is voor beginners wordt gevolgd door een gelijknamige training waarin we meer focus leggen op het zelf bouwen van apps.

Programma 

 • 09.30 – 10.00 uur Inloop en ontvangst
 • 10.00 – 11.00 uur Maak kennis met het Microsoft Power Platform
  In samenwerking met Microsoft vertellen we je meer over het Microsoft Power Platform.
  Wat is het, wat kan je ermee en wat kan het je opleveren?
 • 11.00 – 12.00 uur Powerapps voor meer digitaal gemak binnen educatie
  We laten je in dit blok zien welke apps we al hebben gemaakt en wat dit heeft betekent voor de klant.
 • 12.00 – 13.00 uur Lunch
  Geniet van een heerlijke verse lunch van onze huischef Ies.
 • 13.00 – 15.00 uur Bouw een eenvoudige canvas-app
  We laten het proces zien van een eenvoudige app. 

Mis deze kans niet en meld je gratis aan!

0
0
0
0
0