In de 21e eeuw zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat leraren gekwalificeerd zijn om technologie op de meest effectieve wijze in te zetten. Onderzoek van Kennisnet (2017) laat echter zien dat er een groot verschil is tussen de ICT-ambitie van het bestuur en schoolleiders en de werkelijkheid van de leraar. Leraren verschillen sterk in het gebruik van ICT-toepassingen en in hun bekwaamheid op dit gebied. Herkenbaar?

In het eerste artikel van de serie ‘Nog beter onderwijs vandaag‘ lieten we je zien dat het belangrijk is om als schoolleider je rol te pakken als facilitator van leren van en met elkaar. In dit tweede artikel laten we je zien hoe je door inzet van PLG’s een lerende organisatie met een sterke verbetercultuur kunt ontwikkelen. We gebruiken de digitale transformatie als casus voor het laten zien hoe je het werken in een PLG kunt inzetten voor het organiseren van een continue verbetercultuur en duurzaam beter onderwijs.

Dit artikel maakt deel uit van een serie van drie artikelen. Begonnen vanuit onze passie voor onderwijs, technologie en inspireren. Tot leven gekomen door een co-creatie met Edutrainers en E-learning Wizard voor Nóg Beter Onderwijs Vandaag.

Download het artikel hieronder en laat je inspireren!

0
0
0
0
0