Als schoolleider werk je continu aan duurzaam beter onderwijs. Je maakt een plan, stelt de ontwikkeldoelen vast en gaat samen met je team aan de slag. Uiteindelijk wordt de kwaliteit van het onderwijs voor het grootste deel bepaald door wat de leraar doet in de klas. In welke mate heb jij daar invloed op?

Dit artikel maakt deel uit van een serie van drie artikelen. Begonnen vanuit onze passie voor onderwijs, technologie en inspireren. Tot leven gekomen door een co-creatie met Edutrainers en E-learning Wizard voor Nóg Beter Onderwijs Vandaag.

Deel 2 gaat in op professionele leergemeenschappen en het organiseren van leren.

Deel 3 geeft inzicht in de randvoorwaarden, fundamenten, sturing en veiligheid die nodig zijn om een leven lang leren te faciliteren in deze digitale transformerende wereld. 

Download het artikel hieronder en laat je inspireren!

Om het onderwijs te verbeteren moet je als onderwijsprofessional steeds weer inspelen op ontwikkelingen en zelf ook ontwikkelingen in gang moeten zetten, en dat lukt alleen als je blijft leren. Als schoolleider is het onderdeel van je taak om dat leren te faciliteren: je zet in op leren van en met elkaar, werkt aan een lerende organisatie, een verbetercultuur, een professionele leergemeenschap… Hoe je het ook noemt en welke aanpak je ook kiest, hoe krijg je dat als schoolleider voor elkaar? In dit artikel laten we je zien hoe je dat aanpakt.

1
0
0
1
0