Met de Exclaimer e-mailhandtekening kun je eenvoudig alle e-mailhandtekeningen binnen een organisatie managen én ontwerpen. Hoe dit werkt? Dat lees je in dit blog. Ik leg je uit waarom Exclaimer de handige e-mailtool is voor jouw organisatie.

Iedereen kent het wel of heeft ermee te maken (gehad), een digitale e-mailhandtekening. Op het werk en op school maken we er allemaal gebruik van. Het ontwerp voor de handtekening staat meestal vast voor de hele organisatie met logo, organisatienaam en eigen contactgegevens. De handtekening is vaak ontworpen door de marketingafdeling en iedereen moet deze vaak (zelf) implementeren in zijn eigen emailomgeving. Een proces wat helaas zeer foutgevoelig is, zoals spelfouten of het verkeerde gebruik van een afbeelding. Als organisatie heb je er elke keer weer een aantal uren werk aan om dit te verhelpen. Daarnaast wil je natuurlijk ook professioneel en uniform voor de dag komen.

Het kan anders
Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Met de software van Exclaimer beheer je centraal alle e-mailhandtekeningen van de organisatie die door Exchange verwerkt worden. Na het ontwerpen van de standaard emailhandtekening voeg je eenvoudig gebruikers toe die in de Active Directory van de organisatie staan. Deze gebruikers krijgen automatisch de handtekening toegewezen wanneer zij een e-mail verzenden.

Bij SPEYK maken we ook gebruik van Exclaimer en dit betekent dat wij nooit onze e-mails eindigen met een groet of onze eigen naam typen. Dit doet Exclaimer namelijk, die voegt automatisch onze handtekening met naam toe.

emailhandt Jonie

In het begin was dit even wennen voor iedereen, omdat we emails graag eindigen met een afsluitende groet. Met deze tool gaat de e-mail eerst langs Exclaimer voordat de email naar de ontvanger gaat. Je kunt natuurlijk altijd een testmail naar je eigen account sturen om te checken of de handtekening er staat. Deze zie je namelijk niet meer staan.

Door gebruik te maken van Exclaimer kunnen wij eenvoudig acties als groeten voor de feestdagen en speciale acties in de e-mailhandtekening plaatsen. Voor iedereen of een selecte groep medewerkers. In Exclaimer is het mogelijk om meerdere sjablonen te ontwerpen; voor bijvoorbeeld verschillende afdelingen of personen.

De voordelen op een rijtje
Het gebruik van Exclaimer brengt veel voordelen met zich mee. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet:

  • Alle e-mailhandtekeningen van één of meerdere organisaties centraal beheren.
  • Geen persoonlijke aanpassingen nodig, uit de Active Directory worden namen, afdelingen en functietitels automatisch toegevoegd.
  • Ontwerp eenvoudig sjabloons met logo’s, afbeeldingen, banners en links.
  • Varieer e-mailhandtekeningen voor verschillende teams en afdelingen.
  • Verkrijg volledige HTML-handtekeningen op alle apparaten, met inbegrip van mobiele telefoons.
  • Eindgebruikers hoeven helemaal niets te doen om een nieuwe e-mailhandtekening te krijgen (bron: Exclaimer)

Zelf gebruik maken van Exclaimer voor jouw organisatie?
SPEYK ondersteunt je graag bij het implementeren van Exclaimer en het ontwerpen van een centrale emailhandtekening. Voorwaarde is wel dat je gebruik maakt van een Active Directory en Microsoft Exchange server voor de gegevens van medewerkers.

Neem contact met ons op voor meer informatie en voor jouw eigen Exclaimer.

0
0
0
0
0