Zomer. In mijn herinnering betekende dat als kind jarenlang eindeloos kamperen in Zuid-Frankrijk, met de wereldontvanger afgesteld op Radio Tour de France, met op de achtergrond het commentaar van Theo Koomen vanaf de motor. In werkelijkheid zijn wij twee keer in Zuid-Frankrijk geweest en hebben wij ons de rest van mijn jeugd laten verregenen op een camping in Nederland. Mooi hè, hoe je geheugen je voor de gek kan houden, want ook dat verregenen klopt vast niet. 

De Tour de France 2020 had zijn ontknoping al gehad moeten hebben. De 21e en laatste etappe stond voor 19 juli 2020 op het programma. We weten allemaal wat er speelt en ook ‘Le Tour’ ontkwam niet aan aanpassingen in de planning. Tom Dumoulin, die in 2020 zijn zinnen volledig op winst van de Tour heeft gezet, zit in zijn ‘bubbel’ en traint nog volop. Want als het goed is gaat de Tour alsnog van start in augustus om in september te eindigen in de bekende rondjes door Parijs. 

Wat betekent dat voor een topsporter met een strak trainingsschema en een tot op de komma uitgewerkt plan? Aanpassen, herstellen en opnieuw bedenken. 

Topsport in het onderwijs

Wat was jullie doel voor het schooljaar 2019-2020? Grote kans dat ook jullie je hebben moeten aanpassen, hebben moeten herstellen en nu plannen opnieuw moeten uitdenken. Met twee jaar digitale transformatie uitgevoerd in een paar maanden tijd heeft ons onderwijs te maken gekregen met grote veranderingen. Topsport! Op dit moment zijn we nog aan het uitrijden, bezig met de ‘cooling down’. Wielrenners die al 200 kilometer in de benen hebben zitten stappen na de etappe weer op de fiets en laten hun pedalen nog even doordraaien voor een ‘actief herstel’. 

Gebruik je zomer goed, ook in het onderwijs hebben we dat actieve herstel hard nodig. Even uittrappen en weer op adem komen. Met goede partners die kennis hebben van jouw onderwijsproces en oog voor je mensen kun je als school weer fris beginnen aan de volgende etappe. Wij staan al voor je klaar! 

Geschreven door: 

Emiel Jansen

ICT Adviseur Onderwijs

 

Advies nodig?
0
0
0
0
0