Bij het Coornhert Gymnasium in Gouda werken ze al jaren met digitaal lesmateriaal. Nu hoor ik je denken, wat is daar nou zo bijzonder aan? Het Coornhert Gymnasium heeft niet gewoon digitale versies van de traditionele schoolboeken maar ze maken de content zelf. Docenten bij het Coornhert Gymnasium schrijven zelf modules waarmee les gegeven wordt.

Nog maar één server ‘in huis’
Tot voor kort had het Coornhert Gymnasium een maatwerk applicatie, genaamd Liber, waarin de content aangeboden werd. In de afgelopen jaren heeft het Coornhert Gymnasium veel tijd en geld geïnvesteerd in het Office365 platform met Azure als onderlegger waarmee zij al geen enkele server meer zelf in huis hadden. Toch was er nog één applicatie die niet gehost was bij Microsoft, Liber.

Samenwerken om doelen te bereiken
SPEYK heeft samen met de ontwikkelaar van Liber, Creative Fellows, bekeken welke mogelijkheden er waren om vanuit Liber te migreren naar SharePoint Online. Liber was een PHP applicatie, dit was niet gemakkelijk. Door de uitstekende samenwerking tussen SPEYK en Creative Fellows is het gelukt om de content uit de PHP applicatie op een juiste wijze te migreren naar het SharePoint Online platform.

Eenvoudig content maken en beschikbaar stellen
Het Coornhert Gymnasium is inmiddels live met de SharePoint Online omgeving en zowel docenten als leerlingen ervaren dit als een stap voorwaarts. Docenten kunnen nu op een laagdrempelige manier, met de Office applicaties, content maken en eenvoudig beschikbaar stellen aan de leerlingen. Om het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken is er een intuïtief design over de SharePoint omgeving gelegd. Dit zorgt ervoor dat het voor de eindgebruikers allemaal nog laagdrempeliger is geworden.

Leerling staat centraal
Wat erg belangrijk was in het hele project is dat de leerling centraal moet staan. De leerling heeft een intuïtieve startpagina waar de leerling zijn eigen invulling aan kan geven. De leerling kan eenvoudig vakken toevoegen aan zijn persoonlijke lijst met vakken. Dit kunnen ook vakken zijn die de leerling vanuit zijn vakkenpakket niet heeft maar toch graag wil volgen. Daarnaast kan een leerling uit zijn vakken ook nog eens specifieke modules aan zijn persoonlijke lijst met modules toevoegen. Hierdoor kan een leerling heel specifiek direct naar de modules springen die in dat semester voor de leerling actueel zijn.

Heb jij uitdagingen met de digitale transformatie op school?
We snappen als geen ander dat de transitie naar digitaal werken en leren uitdagingen met zich mee brengt op zowel technisch als menselijk vlak. SPEYK is ICT dienstverlener voor het onderwijs en helpt jou met advies, bouw (inrichting van netwerken in de breedste zin van het woord) en continuïteit (begeleiding in de adoptie van medewerkers en ontwikkeling ICT). Een demo van de online werk- en leeromgeving DigiPlein365 geven we je ook graag.

Wist je dat wij twee E-boeken hebben gepubliceerd binnen het thema de digitale transformatie op scholen? Je vindt ze hier!

0
0
0
0
0