Het faciliteren van veilig digitaal onderwijs: je kunt er niet meer omheen als verantwoordelijke(n) van een school of stichting. De wereldwijde gezondheidscrisis zorgde ervoor dat wij vanuit een geheel andere hoek dan verwacht verplicht werden om op afstand te werken en te leren. We moesten ineens allemaal versneld anders gaan denken, werken en leren. Nu is dit min of meer een nieuw normaal geworden, waaruit mogelijkheden en uitdagingen ontstaan.


Snel meebewegen kan soms best lastig zijn
 

SPEYK is al 20 jaar ICT-partner in het onderwijs en kent de vele voordelen van digitaal werken en leren, waardoor je afstandsonderwijs, samenwerken en vergaderen kunt faciliteren.  De afgelopen maanden heeft het onderwijs de voordelen zelf ervaren. Het was een noodoplossing waarin er snel geschakeld moest worden om toch onderwijs te kunnen blijven bieden. Dat is gelukkig gelukt, maar er is nog zoveel meer mogelijk!

Velen van jullie hebben de technologie al in huis, denk aan Microsoft 365, SharePoint en Teams. Maar hoe zet je het op de juiste manier in, hoe kun je dit verder uitbreiden en hoe zorg je voor een goede inrichting? Er komt meer kijken bij flexibel werken en leren. Het is een reis die je samen maakt, waarin je veel moois meemaakt maar ook veel uitdagingen ondergaat, die je nog nooit tegen bent gekomen. Technologie evolueert net zo snel als een virus en je kunt niets anders doen dan erin meebewegen. En dat is geen gemakkelijke tocht. Daarom hoef je deze reis niet alleen te maken, dit doe je samen met ons.
 

Een geweldige digitale reis inclusief gids 

SPEYK neemt jouw school of stichting mee in deze digitale reis. We zorgen uiteraard voor de juiste technologie maar nog belangrijker: we begeleiden de mensen binnen jouw school. Het OOP, de docenten, de leerlingen en soms ook de ouders. De juiste begeleiding zorgt ervoor dat iedereen weet hoe ze ermee kunnen werken, dat ze gaan inzien dat het hen helpt in hun dagelijkse werkzaamheden en dat ze beter met elkaar kunnen samenwerken en communiceren.

Bij SPEYK begeleiden wij al jaren dit soort transformatie trajecten, zie ons dan ook als gids (die ook nog eens goed kan bouwen en ontwikkelen).
 

Wees een koploper. Durf anders te denken 

Een andere manier van werken en leren vraagt namelijk niet alleen om technische aanpassingen, zoals de implementatie van Teams of het bouwen van een eigen digitale werk- en leeromgeving. Het vraagt ook om een andere manier van denken, van informatie delen, van informatie benaderen, van communiceren en samenwerken.
 

Technologie die dichtbij mensen staat

Wij hebben hier een effectief adoptie programma voor opgezet, waarbij een team op jouw school samenwerkt met onze Adoptie Coach. Een mensen mens, die zo veel mogelijk weg blijft van ICT en dichtbij menselijke- en onderwijs uitdagingen staat. Stap voor stap en zonder stap over te slaan beweeg je van een school die zich bewust wordt van de noodzaak om te veranderen tot aan een school die enthousiast en moeiteloos meebeweegt met de tijd. Zo kan je als organisatie de digitale reis gaan maken. Zo ga je groeien en bloeien.

  

Meer weten over Begeleiding & Adoptie
0
0
0
0
0