SAMEN DIGITAAL VEILIG OP SCHOOL

Dit schooljaar inspireren wij je binnen onze drie thema’s omdat zij het fundament zijn van modern en flexibel onderwijs. Technologie is een steeds groter onderdeel om sterk onderwijs te kunnen bieden en de beste digitale werk- en leeromgeving te creëren. Mensen zijn de sleutelfactor om ervoor te zorgen dat het werkt. Dat is precies waar SPEYK scholen in Nederland in ondersteunt. We denken graag met je mee!


AAN DE SLAG MET CYBERWEERBAARHEID

Technologie is een steeds groter onderdeel om sterk onderwijs te kunnen bieden en de beste digitale werk- en leeromgeving te creëren. Technologie is fantastisch en biedt enorm veel kansen, alleen het neemt ook risico’s met zich mee. Risico’s waar we soms geen weet van hebben, óf wel weet van hebben maar er eigenlijk te weinig mee doen.

 

DOE JIJ HET VEILIG?

Laten we samen eens een test doen, want doe jij het veilig? Deze quiz is door SPEYK ontwikkeld om je meer bewust te maken van de risico’s. Het is een laagdrempelige quiz voor schoolbesturen, leraren, ICT-verantwoordelijken. Wil jij een poster ontvangen om jouw schoolorganisatie bewuster te maken of gratis lesmateriaal in de vorm van een quiz “Doe jij het veilig?” speciaal voor leerlingen? Vraag het aan via de button en we sturen het gratis toe. We helpen je graag met het bouwen aan een digitaal veilige school.

VAN INZICHT NAAR PREVENTIE

Digitaal veilig worden begint met het in kaart brengen van het huidige IT landschap, de risico’s en actie ondernomen wordt voor preventie.

Samen zorgen we ervoor dat moderne ICT-oplossingen de digitale werk- en leerwereld beschermen en informatiebeveiliging en privacy op orde zijn.

AAN DE SLAG MET DIGITALE VEILIGHEID OP SCHOOL

Schoolbesturen hebben een grote verantwoordelijkheid om de digitale veiligheid van medewerkers en leerlingen te waarborgen. Het is niet altijd duidelijk hoe je als schoolbestuur aan deze verantwoordelijkheid voldoet. SPEYK-ers helpen je met vergaande ICT-expertise en onderwijskennis om rust en zekerheid te creëren. Technologie, kennis, gedrag en samenwerken zijn de sleutelwoorden in onze aanpak.

DIGITALE VEILIGHEID IS VAN IEDEREEN OP SCHOOL EN GAAT OOK JOU AAN

Hoe ga jij werken aan een digitaal veilige school? Een technisch veilige digitale werk- en leeromgeving (ICT-infrastructuur) is ontzettend belangrijk, maar werkt alleen met de juiste kennis en het gedrag van alle mensen op school. SPEYK-ers ondersteunen je zowel met de ICT als de mensen.

De schoolbestuurder speelt niet alleen een grote rol, maar ook de schoolleider, ICT-verantwoordelijke, medewerkers, de leraar en leerling. Zijn zij zich bewust van de risico’s?

Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt het voor schoolbesturen verplicht om in het jaarverslag aandacht te besteden aan informatiebeveiliging en privacy (IBP).

SPEYK-ers helpen je met het creëren van bewustzijn en kennis door middel van doelgerichte trainingen. Zo blijf je digitaal veilig.

Onderwijsvrienden

ALLES STAAT STIL.. GEHACKT EN EEN DATALEK!

We hoeven de voorbeelden niet te geven. De impact is groot. Het aantal cyberaanvallen blijft groeien en de gevolgen zijn groot. Losgeld betalen? Omgaan met de hersteltijd (als dat mogelijk is) en de imagoschade in geval van lekken. Dit wil je niet. Daarom helpen wij met het beperken van risico’s en het bouwen aan een veilige schoolomgeving.

“IK GEEF JE MIJN WACHTWOORD WEL EVEN.” 

Minstens 1 op de 4 mensen deelt wachtwoorden op het werk, vaak in geval van nood of om werkzaamheden te kunnen delegeren. De risico’s op misbruik zijn groot. Zelfs als je deze persoon op dit moment vertrouwt. Phishing of zogeheten social engineering (waarbij een kwaadwillende zich voordoet als een vertrouwde bekende om een wachtwoord te achterhalen) vragen daarom om een wachtwoordbeleid en bewustzijn onder de mensen op school. Ga eens na hoe jullie hiermee omgaan?

Vacatures

DIGITAAL GEMAK

Je ervaart het in hoe soepel jouw werkdag is op school. Kan je informatie eenvoudig zoeken en vinden. Zijn processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd (denk aan inschrijven ouderavonden, indiensttreding)? Zo zijn er veel elementen waar ICT een grote rol in speelt die jou helpen met meer digitaal gemak. Dat is waar wij in meedenken, adviseren, bouwen en trainen.

DIGITAAL VAARDIG

Technologie kan nog zo mooi werken, maar als de mensen op school de kennis en kunde niet hebben zal het niet geven wat je verwacht had. Daarom hebben wij oog voor mensen. Wij maken hen vaardig, helpen met trainingsplannen en zorgen er samen met jou voor dat iedereen op school werkt aan digitale vaardigheden.