SAMEN WERKEN AAN DIGITALE VEILIGHEID, GEMAK EN VAARDIGHEDEN OP SCHOOL

Dit schooljaar inspireren wij je binnen onze drie thema’s omdat zij het fundament zijn van modern en flexibel onderwijs. Technologie is een steeds groter onderdeel om sterk onderwijs te kunnen bieden en de beste digitale werk- en leeromgeving te creëren. Mensen zijn de sleutelfactor om ervoor te zorgen dat het werkt. Dat is precies waar SPEYK scholen in Nederland in ondersteunt. We denken graag met je mee!

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN

Technologie kan nog zo mooi werken, maar als de mensen op school de kennis en kunde niet hebben zal het niet geven wat je verwacht had. Daarom hebben wij oog voor mensen. Wij maken je vaardig, helpen met trainingsplannen en zorgen er samen met jou voor dat iedereen op school werkt aan digitale vaardigheden.

Inspirerende workshops en leerzame trainingen

Zo bieden wij gratis workshops binnen actuele thema’s als het bouwen van apps, maar ook trainingen waarbij je werkt aan basisvaardigheden die je verder kunt ontwikkelen op jouw school. Je rondt deze af met een certificaat, waarbij je ook werkt aan de richtlijnen uit het Normenkader.

 

AAN DE SLAG MET DIGITAAL GEMAK

Je ervaart het in hoe soepel jouw werkdag is op school. Kan je informatie eenvoudig zoeken en vinden. Zijn processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd (denk aan inschrijven ouderavonden, indiensttreding)? Zo zijn er veel elementen waar ICT een grote rol in speelt die jou helpen met meer digitaal gemak. Dat is waar wij in meedenken, adviseren, bouwen en trainen.

Samen ontleden we processen op school. De winst is vaak te behalen in de werkzaamheden die je wekelijks doet. Jouw werk gaat sneller, beter en met meer gemak!

WIJ DELEN KENNIS MET JOU

In onze blogs delen experts hun kennis om jou te motiveren op onderzoek uit te gaan in de Microsoft 365 omgeving, Teams en alle mogelijkheden.

Zo leggen we je uit hoe je door de leescoach en AI de leesvaardigheid kunt verbeteren. Hoe Reflect monsters in Teams kinderen helpen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en zo meer. Vaak zit het gemak al in gratis tools in jouw digitale omgeving die je alleen maar hoeft te activeren.

AAN DE SLAG MET DIGITALE VEILIGHEID

Digitaal veilig worden begint met het in kaart brengen van het huidige IT landschap, de risico’s en of er actie ondernomen wordt voor preventie.

Samen zorgen we ervoor dat moderne ICT-oplossingen de digitale werk- en leerwereld beschermen en of informatiebeveiliging en privacy op orde zijn.

Benut externe ICT-kennis en meedenkers

Schoolbesturen hebben een grote verantwoordelijkheid om de digitale veiligheid van medewerkers en leerlingen te waarborgen. Het is niet altijd duidelijk hoe je als schoolbestuur aan deze verantwoordelijkheid voldoet. SPEYK-ers helpen je met vergaande ICT-expertise en onderwijskennis om rust en zekerheid te creëren. Technologie, kennis, gedrag en samenwerken zijn de sleutelwoorden in onze aanpak.

Digitaal weerbaar en veilig worden door promotie op school

Wil jij een poster ontvangen om jouw schoolorganisatie bewuster te maken of gratis lesmateriaal in de vorm van een quiz “Doe jij het veilig?” speciaal voor leerlingen? Vraag het aan via de button en we sturen het gratis toe. We helpen je graag met het bouwen aan een digitaal veilige school.

DIGITALE VEILIGHEID IS VAN IEDEREEN OP SCHOOL EN GAAT OOK JOU AAN

Hoe ga jij werken aan een digitaal veilige school? Een technisch veilige digitale werk- en leeromgeving (ICT-infrastructuur) is ontzettend belangrijk, maar werkt alleen met de juiste kennis en het gedrag van alle mensen op school. 

De schoolbestuurder speelt niet alleen een grote rol, maar ook de schoolleider, ICT-verantwoordelijke, medewerkers, de leraar en leerling. Zijn zij zich bewust van de risico’s? Het werkt alleen door het samen te doen.

Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt het voor schoolbesturen verplicht om in het jaarverslag aandacht te besteden aan informatiebeveiliging en privacy (IBP). Ook het normenkader gaat een belangrijke rol spelen. SPEYK-ers ondersteunen je zowel met de ICT als de mensen. Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Vacature Teamlead Beheer

Vacature Teamlead Beheer

Bij SPEYK zijn we op zoek naar een Teamlead Beheer die zich richt op het verhogen van klanttevredenheid en het professionaliseren van ons beheer voor onze onderwijs- en MKB-klanten. In deze zelfstandige rol ben je de drijvende kracht achter ons ICT-beheer, werk je...

Lees meer