Veel mensen gaan ervanuit dat hun data in Microsoft 365 automatisch geback-upt wordt en in de Cloud wordt opgeslagen. Hoewel Microsoft wel opties biedt die voorzien in tijdelijk behoud door middel van bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer, is het maken van backups jouw verantwoordelijkheid. We maken hier graag onze gezamenlijke verantwoordelijk van. Hierover later meer.

Kan je jouw data terughalen?

De infrastructuur en standaard instellingen van Microsoft 365 lenen zich uitstekend voor het bewerken, delen en beveiligen van uw data. De mogelijkheden voor het maken van backups zijn wel beperkt. Ook is het maken van een zogenoemde ‘point-in-time’ backup niet mogelijk: je kunt een e-mail van een paar maanden geleden bijvoorbeeld niet meer terughalen met de standaard backup instellingen in Microsoft 365. Verwijder je per ongeluk contacten, e-mails of bestanden heb je een probleem.

Is jouw data veilig bij een ransomware-aanval?

In geval van een hack of ransomeware voorziet Microsoft 365 alleen niet.  Het maken van een backup via een derde partij is daarom zeker ons advies, zeker in deze tijd. Ransomware-aanvallen en hacks komen in onze groeiende digitale werkomgeving steeds vaker voor en hebben desastreuze gevolgen wanneer je beveiligingsplan niet up-to-date is. Backup van jouw data is hier een belangrijk onderdeel van. Daar kunnen SPEYK-ers jou in adviseren mét de beste oplossing én service.

Bescherm data vanuit één service

AvePoint is onze partner in het beschermen van jouw school- en bedrijfsdata. Met Cloud Backup voor Microsoft 365 zorg je ervoor dat belangrijke data beschermt is tegen ransomware-aanvallen, gebruikers- of toestemmingsfiasco’s en zorgt zo voor een veerkrachtige organisatie in dit digitale tijdperk.

Digitaal veilig, gemak en vaardig!

SPEYK-ers zetten zich in voor een veilige digitale omgeving, waar met gemak gewerkt en geleerd kan worden. En dat niet alleen, het werken aan digitale vaardigheden en daarmee het benutten van bestaande en nieuwe technologieën vinden wij minstens zo belangrijk. Cloud Backup is één onderdeel in onze missie met klanten: samenwerken aan de beste digitale werk- en leeromgeving voor iedereen. Daarom begeleiden wij scholen en bedrijven vanuit hun visie en het brede spectrum als het gaat om technologie. Alle onderdelen zorgen samen voor de beste beleving én werking van technologie.

Publicatie van:

Jessica Blijleven

Teamlead Marketing

8
0
0
0
0