De zomervakanties zijn begonnen. Dit jaar gaan we op een andere manier de zomer in. Veel van ons blijven vanuit huis werken, voor en na de eigen vakantie. De zomerperiode is voor veel bedrijven een rustige periode. Dit vraagt om een extra goede werkhouding om met focus te blijven werken. Wij hebben vijf tips voor jou, zodat jij prettig blijft werken in jouw thuiskantoor deze zomer.

1. Deel je tijd slim in

Warme of rustige zomerdagen vragen om een andere dagindeling. Bedenk voor jezelf wanneer jij het productiefst bent voor je werk. Ben je ’s ochtends altijd extra productief ten opzichte van de middag? Probeer dan al het werk waarvoor je je volledige focus nodig hebt in te delen in de ochtend. Dan kun je ’s middags nog rustig wat taken afmaken en ga je relaxter de middag in.

2. Werk op een rustige en koele plek

Zijn de kinderen thuis van school? Grote kans dat je dan meer afleiders en geluid in huis hebt. Misschien is het goed om dan niet meer aan de keukentafel te werken, maar in een aparte kamer waar je rustig kan focussen op werk. Let er ook op dat het een koele ruimte is, voor die warme zomerdagen. Frisse lucht houdt je hoofd helder. 

3. Houd je collega’s op de hoogte

Bij het thuiswerken komt het veel voor dat je minder contact hebt met collega’s. Daarbij gaan veel collega’s op vakantie in deze periode en dit betekent dat je nog minder contact met ze hebt. Bespreek met ze wanneer iedereen op vakantie gaat en voor hoe lang. Zo sta je niet voor vervelende verassingen als je die collega net nodig hebt.


4. Zet je automatisch antwoorden aan

Nooit vergeten voordat je op vakantie gaat: zet in Outlook je automatisch antwoorden aan. Geef hierin ook aan waar klanten terecht kunnen bij spoedvragen. Zo houd je klanten en collega’s geïnformeerd en weten ze wanneer je weer beschikbaar bent.

5. Berg je werklaptop op tijdens je vakantie

Misschien blijf jij wel net zoals vele andere Nederlanders thuis deze zomer. Dan is de kans groot dat je tijdens je vakantie vaak langs je thuiswerkplek loopt en is de verleiding groot om aan werk te denken. Vakantie is er om je hoofd helemaal leeg te maken en daarna weer fris te starten. Daarom is het belangrijk om niet steeds geconfronteerd te worden met je werk. Berg daarom je werklaptop goed op, zodat hij uit het zicht is. Werk je op een computer? Ruim dan het bureau goed op en sluit alles af.

Wij wensen jou een hele fijne zomerperiode toe. Of je nu thuis werkt, thuis vakantie viert of weggaat. Ga slim met jouw thuiskantoor om. Wij schrijven regelmatig blogs om jou verder te helpen. Bekijk onze blogpagina en blijf op de hoogte.

Bekijk onze blogs
0
0
0
0
0