Bij SPEYK bieden wij ruimte voor experts en professionals, maar ook voor experts in opleiding. Het is mogelijk om een ICT-opleiding te combineren met een baan bij SPEYK. Zo leer je al werkende wat het echt inhoudt om in een ICT-bedrijf te werken. Khatelyn Lee vertelt over haar ervaringen bij SPEYK.

fotostudio7-0655 halftoon website (2)

In september 2019 is Khatelyn onderdeel geworden van het SPEYK-team. Na haar MBO ICT-Beheerder studeert zij verder en doet ze een HBO ICT Cloud opleiding waarbij ze deels studeert en deels werkt bij SPEYK. Op diverse afdelingen werkt ze mee, om vervolgens een specialisatie te ontwikkelen. Hoe vindt zij het werken bij SPEYK? Wij vroegen het haar!

1. Hoe gingen jouw eerste weken bij SPEYK?

“De eerste paar weken waren even wennen en draaiden om veel informatie verzamelen. Ik had hiervoor alleen nog stage gelopen bij IT afdelingen van bedrijven en dat is toch iets anders dan een ICT bedrijf. Dit was spannend, omdat dit nieuw voor mij was. Maar dankzij lieve collega’s met heel veel geduld lukt het stapje voor stapje.”

2. Hoe ziet jouw werkweek eruit? Hoe combineer je werk met school?

“Mijn werkweek ziet er altijd anders uit. Dit komt omdat ik een duale opleiding volg. Dat houdt in dat ik drie dagen bij SPEYK werk en twee dagen naar school ga. Mijn werkzaamheden bij SPEYK moeten goed aansluiten met wat ik op school behandel. Soms zit ik bij de supportdesk als ondersteuning, ga ik naar klanten, draai ik deels met projecten mee of loop ik mee met technische consultants. Heel divers dus en zo verveel ik mij nooit.”

3. Wat vind je van werken bij SPEYK?

“SPEYK heeft een informele sfeer waar ik soms nog aan moet wennen. Collega’s zijn altijd bereid om te helpen mits de werkzaamheden en de tijd het toelaten. En er is altijd tijd voor een leuk praatje, maar we weten wel wanneer we even serieus aan het werk moeten en dat vind ik fijn.”

4. Wat heb je al geleerd in deze periode?

“Omdat ik overal een klein beetje meewerk is het allemaal nog redelijk nieuw voor mij en heb ik daardoor al veel geleerd. Omdat het allemaal nog steeds nieuw is, ben ik er nog niet aan toegekomen om te kiezen voor één specialisatie. Gelukkig heb ik daar nog voldoende tijd voor.”

5. Hoe zie je jouw toekomst bij SPEYK?

“Hopelijk word ik een SharePoint specialist, daar ligt wel mijn grootste interesse. Bij SPEYK kan ik daar veel van leren als ik bij de supportdesk of met Productivity consultants meedraai.”

Naast Khatelyn combineert ook Tygo zijn HBO opleiding met werken bij SPEYK. Wij zijn heel blij met deze toppers, omdat zij openstaan om nieuwe dingen te leren en nieuwe kennis in de organisatie brengen. Wil je meer weten over werken bij SPEYK? Check onze vacatures en solliciteer naar de baan die bij jou past.

0
0
0
0
0