Het einde is in zicht voor Windows 7. Op 14 januari 2020 wordt de ondersteuning van het besturingssysteem stopgezet. Vanaf die datum zullen er geen beveiligingsupdates meer verschijnen. In dit blog de stappen die je kunt zetten om veilig te blijven werken.

Op 14 januari eindigt niet alleen de ondersteuning voor Windows 7, maar ook voor:

  • Server 2008 (of 2008R2)
  • SBS2011
  • Exchange 2010

Je kunt na 14 januari Windows 7 gewoon blijven gebruiken, maar dit is niet verstandig. Er worden regelmatig kwetsbaarheden in dit systeem ontdekt waarvoor geen nieuwe updates worden uitgevoerd. Dit vergroot de kans op malware in jouw systeem en dat wil je niet. Lees hier waarom.

Computer keyboard and multiple social media images

Tijd om over te stappen dus
Je kunt ervoor kiezen een nieuw device aan te schaffen. In oktober 2014 stopte de verkoop van nieuwe computers met Windows 7. De apparaten die nu verkocht worden hebben dus een hoger besturingssysteem en dit is meestal Windows 10. Als jouw computer nog jaren mee kan, is een upgrade naar Windows 10 mogelijk.

Geen zorgen om updates
Naar verwachting is Windows 10 houdbaar tot oktober 2025. Hier kun je dus nog lang plezier van hebben en veilig mee werken. Dit systeem wordt regelmatig voorzien van updates. Als je ook jouw applicaties up-to-date wilt houden zonder zorgen om verouderde features, is het aan te raden om over te stappen op Office 365. Voor een vast bedrag per maand ben je altijd voorzien van de nieuwste versies van bijvoorbeeld Outlook, Word, PowerPoint en Excel. Deze applicaties zijn zowel op een apparaat beschikbaar als online. Dit betekent dat je altijd en overal kunt werken, op welk device dan ook.

Werk jij met Windows 7 en overweeg je een overstap naar nieuwe devices of naar Windows 10? Onze ICT experts adviseren jou graag voor een passende oplossing voor jouw bedrijf. Neem contact op met jouw contactpersoon bij SPEYK of via onderstaande button.

0
0
0
0
0