“We zijn op een professionele en adequate manier ondersteund door SPEYK. Docenten, ouders en leerlingen hebben allemaal zeer positief gereageerd op de digitale opzet en inrichting van de spreekavond.”

– Christiaan Blijleven, Conrector

Voorstellen

Op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest kunnen leerlingen een havo-, atheneum-, of gymnasiumdiploma halen. Daarnaast is het ook een international school waar leerlingen het international baccalaureate volgen. Het lyceum vindt het erg belangrijk dat iedereen zich op allerlei gebieden ontplooit. De belangrijkste voorwaarde is dat de leerling zich op zijn gemak voelt op school. Vanaf de eerste dag helpen oudere leerlingen mee om de brugklassers de weg te wijzen in de school en gedurende de gehele schooltijd staan docenten, mentoren en andere begeleiders voor de leerling klaar. Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest maakt deel uit van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

Aanleiding

Door de pandemie heeft het onderwijs zich in een rap tempo aangepast naar een nieuwe vorm van lesgeven, namelijk digitaal. Op afstand werden ineens lessen gegeven, opdrachten uitgedeeld en leerlingen begeleid. Bij het bieden van onderwijs komt meer kijken dan alleen de reguliere lessen laten doorlopen. Het geven van oudergesprekken moet namelijk ook doorgaan. Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest gebruikt Zermelo Roostermakers om de oudergesprekken op school te plannen. Hierbij kunnen ouders/verzorgers aangeven welke momenten zij langs kunnen komen voor een gesprek. De gesprekken moesten door de pandemie digitaal verlopen via een Teams meeting. Het lyceum zocht een manier om het plannen in Zermelo en van een Teams afspraak geautomatiseerd te laten verlopen. Het ging namelijk om meer dan 1000 gesprekken die voorheen handmatig in Teams aangemaakt moesten worden.

Eenvoudig oudergesprekken plannen

Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest heeft contact opgenomen met SPEYK om hiervoor een oplossing te zoeken. SPEYK werkt al langere tijd samen met Zermelo Roostermakers en had de samenwerking recent uitgebreid. Zij zijn erkend als koppelpartij tussen Microsoft School Data Sync, Zermelo en Microsoft Teams. Voor de wensen van Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest hebben de consultants van SPEYK gekeken naar het proces van oudergesprekken plannen in Zermelo en hoe Teams hierop kan aansluiten. Dit proces hebben zij uitgebreid met een flow die geautomatiseerd de gesprekken vanuit Zermelo in Teams plant. De geplande afspraken uit Zermelo worden ingeschoten in de Outlook agenda van de docent en de ouders/verzorgers worden erbij uitgenodigd. De docent kan vervolgens de afspraak starten en de ouders vanuit de lobby toevoegen en het gesprek online gaan voeren.

Door de Oudergesprek App hoeven docenten niet meer te denken aan het apart inplannen van afspraken in Microsoft Teams. Dit proces gaat nu geautomatiseerd en bespaart hen veel tijd zodat zij zich volledig kunnen focussen op de inhoud van het oudergesprek. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling?

0
0
0
0
0