Golfen op één van de meest avontuurlijkste banen in Nederland. Diepe hollows, ruige bunkers, heide en zandpalen; geen termen die je normaal gezien bij SPEYK voorbij ziet of hoort komen. Toch hebben we bij Golfclub Heelsum een heel mooi project gedraaid, waar we graag meer over vertellen!

Even voorstellen

De vereniging Golfclub Heelsum is in maart 1992 ontstaan uit Golfclub Staadegaard. De 27 holes golfbaan is vooral een verenigingsbaan. Het beschikt over 27 holes, ligt op prachtig historische grond en heeft de A-status van de NGF. Daarnaast beschikt het over een golfschool, een mooi ingericht clubhuis én een businessclub. En daar is het contact met SPEYK gelegd…

Golfclub Heelsum werkt samen met veel commissies, besturen en gebruikers van alle leeftijden. De traditionele server waarmee ze werkte voldeed niet meer aan de wensen en eisen die ze hadden. Ze zochten een partner die hen kon helpen met een Cloud omgeving die eenvoudig, veilig en overal toegankelijk is. Een opdracht die perfect bij SPEYK past, want niet voor niets is onze missie de ‘beste digitale werk- en leeromgeving voor iedereen!’.


Gemakkelijk, veilig en overal toegankelijk

Na diverse gesprekken met Gerd-Jan Toonen, baanmanager bij de golfclub, en een gedegen inventarisatie van de complete ICT-omgeving is er besloten te starten met Digikantoor365. Digikantoor365 is een online werkomgeving, waar gebruikers op een eenvoudige manier alle belangrijke informatie kunnen vinden én waar zij ook (webbased) applicaties kunnen starten. Je kunt het zien als een startpagina waarmee de gebruikers hun dag starten. Alle belangrijke bestanden, activiteiten en nieuws is hier in een handomdraai te vinden. Gemakkelijk, veilig en overal toegankelijk; precies wat ze zochten. Samen met Jan-Pieter, Digikantoor consultant bij SPEYK, heeft Golfclub Heelsum een uniek en persoonlijk Digikantoor gemaakt. Ze beleven daar nog elke dag plezier van!

Focus op de juiste zaken

Naast het verzorgen Digikantoor365 heeft SPEYK ook het beheer van de werkplekken en het netwerk overgenomen. Het up-to-date houden van de werkplekken is ontzettend belangrijk, maar komt vaak in het geding door drukte of andere zaken, zo ook bij Golfclub Heelsum. Technische ontwikkelen, updates en patches worden nu door SPEYK-ers uitgevoerd. Zo kunnen de gebruikers van Golfclub Heelsum zich focussen op hun corebusiness. Wel zo prettig!

 

Mensen zijn belangrijk

Technisch alles inregelen is één, maar de gebruikers meekrijgen is twee. Daarom heeft onze adoptieconsultant Marjon Hogeboom diverse sessies gegeven om het belang van een goede ICT-omgeving te laten inzien, ze uitleg gegeven hoe ermee te werken maar vooral met plezier mee te werken. Een belangrijke voorwaarde om intern een project te doen laten slagen.

Tijdens het gehele project hebben onze SPEYK-ers Herald ten Bergen (Projectmanager), Kevin Zurburg (Technisch Consultant), Jan-Pieter en Marjon nauw samengewerkt met de Golfclub. Ze waren veelvuldig fysiek aanwezig, wat de klant als zeer positief heeft ervaren.  

Een project doen voor een golfbaan is natuurlijk een hele andere klant en omgeving dan we gewend zijn. Het was heel leuk om met een dergelijke “bijzondere” klant samen te werken. Komend voorjaar hebben we een golfclinic bij Golfclub Heelsum vanuit ons BY-SPEYK-er programma. Zo zie je maar, business en plezier gaan hand in hand!  

Herald ten Bergen
Projectmanager bij SPEYK

Kennismaken?
14
12
2
1
0