Verbonden blijven. Juist nu!

Hybride werken met Microsoft Teams

Verander mee in overal verbonden zijn en samenwerken.

Of je nou werkt op kantoor, thuis of bij een partner, overal moet je kunnen informeren, communiceren en samenwerken met een consistente kwaliteit. Microsoft Teams is onderdeel van deze moderne werkplek. Door deze digitale werkplek ben je altijd verbonden met mensen en data, waar je ook bent. Maar, zet je deze middelen optimaal in? Denk je ook aan begeleiding van collega’s in het digitaal vaardig worden én blijven? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en laat je inspireren.

Wat is Teams en hoe werkt het?

Ineens word je gedwongen om op een andere manier samen te werken. Vanuit huis, achter je laptop. Met Microsoft Teams blijf je verbonden met elkaar,
kun je samenwerken aan projecten vanuit een centrale plek en kun je online met elkaar vergaderen. 

We hebben, speciaal voor jou, een aantal handleidingen gemaakt die jou helpen om snel aan de slag te gaan met Microsoft Teams.

Hoe ga je aan de slag met Microsoft Teams?

Wij hebben voor jou een aantal instructievideo’s gemaakt waarin je kunt zien wat er mogelijk is binnen Teams.
Volg de stappen in de video’s en ontdek hoe je eenvoudig een vergadering aanmaakt, documenten deelt en opdrachten online uit kan delen.

1. Een vergadering of les aanmaken

3. Deelnemen aan een les of vergadering

2. Een PowerPoint delen op het scherm tijdens een online meeting

4. Een klas of team aanmaken

Maximale uit ICT halen door focus op mensen?

 

Wij geloven dat de nieuwe technologie pas voor je werkt als jouw medewerkers er ook echt mee gaan werken en alles leren benutten. Pas dan gaat hybride werken écht werken. Dit vraagt om duurzame begeleiding. 

De adoptie Coach van SPEYK begeleidt teams in het werken met de Moderne Werkplek. Zij groeit continu door updates met nieuwe technologie en mogelijkheden. Door de begeleiding groeien mensen mee en dat is wat je wilt; meebewegen met de tijd en markt. Zo blijf je een aantrekkelijke werkgever.

Fit blijven, thuis én in je hoofd!

Futloos achter je bureau omdat de sportschool dicht is? Neem nu je verantwoordelijkheid voor jouw fitheid en vitaliteit. Door te blijven sporten zorg je ervoor dat je gemotiveerd aan het werk blijft.

Samen met onze sport partner The Power Community hebben wij een te gekke workout bedacht. Neem elke dag even de tijd om deze oefeningen te doen en ervaar het verschil!

Meer workouts vind je op

www.togetherwegotthis.nl

Online Koffie met …

Thuiswerken is op dit moment de nieuwe norm. Hoe ga jij hiermee om? Hoe werk jij samen met collega’s? Hoe blijf je verbonden met elkaar?

De Marketing dames van SPEYK zijn gewend om fysiek met elkaar te overleggen. Nu doen ze dat online. In deze video laten zij zien hoe ze samenwerken, productief en toch verbonden blijven.

Wel missen we allemaal onze collega’s. Koffiedrinken bij het koffiezet automaat. Samen kletsen. Even dat contact met elkaar. Daarom hebben wij bij SPEYK wekelijks een online koffiemomentje.  Op afstand en toch verbonden.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij verbonden blijft en samenwerkt met je collega’s? Laat je het ons weten?

Veelgestelde vragen over thuiswerken met Microsoft Teams

Waar kan ik Teams downloaden?

Je kunt Teams downloaden op de website van Microsoft of de app downloaden in de Appstore of Google Play: https://products.office.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app

Wat moet ik doen na het downloaden van Teams?

Bekijk onze pagina met handleidingen om snel en eenvoudig aan de slag te kunnen gaan.

Hoe voeg ik collega's of leerlingen toe aan een team?

In onze handleiding Werken met Teams lees je eenvoudig hoe je andere gebruikers toevoegt aan een team. Download de handleiding hier. 

Hoe voorkom ik een wildgroei aan Teams?

Denk goed na welke gebruikers je wilt toevoegen aan een team en voor welke doeleinden. Elk team of afdeling heeft een unieke manier van samenwerken. Daardoor is de inrichting van Teams elke keer weer anders. Je brengt structuur aan door vaste woorden of codes te gebruiken in de naamgeving van teams en kanalen.

Kan ik bestanden verplaatsen van kanaal naar kanaal?

Ja, dit kan. Bij een bestand heb je de optie ‘Verplaatsen naar’. Hierin kun je kiezen voor een andere locatie, ook binnen andere teams of kanalen.

Hoe zet ik een online vergadering op?

In onze handleiding Werken met Teams lees je eenvoudig hoe je een online vergadering plant en uitvoert. Download de handleiding hier. 

Hoe nodig ik gasten van buiten mijn organisatie uit?

Bij Oproepen zie je de optie Contacten staan. Hierbij staat rechts in het scherm een knop ‘Contact toevoegen’. Hier kun je een e-mailadres invoeren, ook van gebruikers buiten jouw organisatie.

Hoe start ik een online les op met mijn klas?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas lees je eenvoudig hoe je een online les plant en uitvoert. Download de handleiding hier. 

Hoe kunnen docenten en leerkrachten opdrachten maken en klaar zetten?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas lees je eenvoudig hoe je opdrachten maakt en uitdeelt aan leerlingen. Download de handleiding hier. 

Is het mogelijk om een overzicht bij te houden van ingeleverde opdrachten?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas hebben wij omschreven waar je opdrachten kunt bijhouden en feedback kunt geven. Download de handleiding hier. 

Vacature Teamlead Beheer

Vacature Teamlead Beheer

Bij SPEYK zijn we op zoek naar een Teamlead Beheer die zich richt op het verhogen van klanttevredenheid en het professionaliseren van ons beheer voor onze onderwijs- en MKB-klanten. In deze zelfstandige rol ben je de drijvende kracht achter ons ICT-beheer, werk je...

Lees meer