Vandaag de dag lijkt het alsof de wereld er spontaan mee zou ophouden als het internet en de technologie eromheen wegvalt. Vooral de jongere generaties, lijken geen stap meer te kunnen verzetten zodra het signaal op hun telefoon wegvalt. Roy, onze stagiair, heeft dit persoonlijk ervaren en hierover een blog geschreven.

Ik ben student Ondernemerschap & Retail Management op de Avans Hogeschool. fotostudio7 -22.1 uitsnedeVoor deze opleiding loop ik momenteel stage bij het marketing team van SPEYK, waar ik een onderzoek uitvoer naar het belang van ICT in het onderwijs. Zowel in het werken bij SPEYK als bij Avans merk ik dat hier het online werken niet meer weg te denken is. Informatie, data en documenten worden allemaal opgeslagen in de cloud, waardoor ik ze altijd kan vinden en bewerken, in één overzichtelijk platform. Voor mij is het volstrekt normaal om altijd ‘connected’ te zijn. Het liefst met één druk op de knop.

Plotseling offline!
Afgelopen vrijdag stond ik voor een ongekend dilemma in de wereld waar we vandaag in leven. Mijn telefoon was de dag ervoor naar de reparateur verzonden en tien minuten voordat ik van huis moest vertrekken hield mijn reserve telefoon er ook opeens mee op en reageerde nergens meer op. Het voelde alsof ik 20 jaar terug in de tijd werd geworpen. Veel dagelijkse handelingen waar ik niet eens over nadacht en waar technologie mij in helpt waren niet meer mogelijk en moest ik op een andere manier oplossen.

Gornchem maps

Ik moest die dag voor een interview naar Gorinchem, een stad waar ik nog niet eerder was geweest. Door de situatie met mijn telefoon kon ik niet op mijn Maps-app rekenen en moest ik ouderwets borden lezen en logisch nadenken. Na afloop van het interview werd mij gevraagd nog even een e-mail te sturen. Dit zou ik gewoonlijk al doen terwijl ik richting mijn auto loop. Ook dit was niet mogelijk door de afwezigheid van mijn telefoon.

Een nieuwe ervaring dus, waardoor ik overtuigd ben dat het gebruik van technologie, het liefst mobiel, onmisbaar is voor mij. Dit avontuur in combinatie met de werkwijze op zowel school, als ook mijn stage en ervaringen in het studentenleven en bedrijfsleven ben ik compleet overtuigd.

‘Efficiënt werken en goede communicatie’

Mijn conclusie is dat we een digitale werkplek nodig, niet alleen om efficiënt te kunnen werken maar ook juist om goed met elkaar te communiceren, gecombineerd met het gemak van altijd en overal kunnen werken op elk device. Mijn werkplek bij SPEYK voldoet volledig aan deze eisen.

Wil jij ook online kunnen werken met jouw school of organisatie? Wij adviseren jou graag over de beste oplossing. Neem contact met ons op via 0318 – 743 333 of vul het contactformulier in op onze website.

0
0
0
0
0