Microsoft is volop in beweging als het gaat om updates. Vooral in deze tijd waarbij we een enorme stijging zien in het gebruik van Teams, profiteren we allemaal als eindgebruikers van handige nieuwe updates die in sneltreinvaart voorbij komen. Wij zetten de handigste, slimste of gewoon leukste updates van de eerste weken van 2021 voor je op een rij. Doe er je voordeel mee!

Complimenteren

Net als op LinkedIn, kan je nu mensen complimenteren op verschillende manieren. Alleen een duimpje geven is verleden tijd. Je kunt nu op verschillende wijzen je waardering voor een bijdrage van een collega delen. Vooral nu we elkaar minder zien is het leuk om hier wat diepte en variatie in aan te brengen. Dit kan nu, dus benut het!

Breakout Rooms

Wellicht had je het al gezien, want deze functie is sinds een aantal weken geïntroduceerd en beschikbaar binnen Teams: Breakout Rooms. Stel, je hebt een digitale studiedag van school of kennisdag met je bedrijf en je wilt dit opdelen in kleine groepen. Je maakt aparte ruimtes, waar je als organisator van alles kunt verzorgen, denk aan aankondigingen. Mocht je de groepen terug willen brengen bij de afsluiting naar de plenaire sessie, kan je de ruimtes (Breakout Rooms) sluiten en iedereen naar de hoofdruimte terugbrengen. Het is belangrijk dat je zelf de vergadering aanmaakt, want alleen als organisator kan je dit uitvoeren.

Audio instellen

Voorheen kon je de audio voorkeuren pas in de meeting zelf aanpassen. Dus de verschillende apparaten. Nu kan het voorafgaand aan de meeting. Zie onderstaand. Ben je klaar? Dan ga je naar Nu deelnemen en zit je in de meeting.

Berichten vastmaken in Team

Er kunnen veel berichten gepost worden in een team waardoor soms de focus verdwijnt op belangrijke berichten. Natuurlijk kan je altijd zoeken, maar het is nu ook mogelijk om berichten vast te pinnen. Wel raden we aan om goed af te spreken wie dit doet en wat belangrijk is. Bijvoorbeeld de uitleg waarvoor het kanaal dient. Dan zien mensen direct waar het kanaal overgaat. Je ziet dan een groen streepje voor het bericht. Meerdere berichten vastpinnen kan, maar blijf nadenken over hoe je overzicht houdt en wat je als team belangrijk vindt.

Notificatie aflopen meeting

Je hebt het vast al gezien. Wanneer je 5 minuten voor het einde van de meeting bent krijg je een notificatie, dat deze over 5 minuten afloopt. Je kunt zo effectiever omgaan met de tijd. Vooral nu veel meetings op afstand plaatsvinden en je veel digitale meetings gepland hebt staan, kan het uitlopen van vergaderingen voor onrust in je werkdag zorgen. Op deze manier heb je de tijd om tot afronding te komen. Of je loopt uit en kunt een nieuwe meeting plannen of de huidige meeting verlengen, wanneer dit uitkomt voor deelnemers. 

Ondertiteling

Wanneer je een live event plant, kan je bijvoorbeeld een webinar in het Nederlands verzorgen, maar je kunt nu ook vanuit het Nederlands vertalen naar andere talen. Nederlands wordt nu herkend, dit was voorheen niet zo. Erg handig!

Je scherm delen vanuit de chat

Jouw scherm delen deed je waarschijnlijk al vanuit vergaderingen met het vierkantje met het pijltje. Dit is nu ook benaderbaar via de chat. Je hoeft geen meeting op te starten, maar kunt dus direct je scherm delen via een chat. Heel handig als je snel even wat wilt delen bij het werken aan een project, zodat je ook weer snel door kunt.

Bots maken en Teams koppelen

Zonder veel moeite kan je bots maken vanuit templates. Bijvoorbeeld een HR bot om de vraag te stellen waar je een declaratie in te dienen. Sneller mensen helpen en je hebt geen code kennis nodig. Je kunt een trial aanvragen om vanuit een flow tests te draaien. Natuurlijk kunnen wij je hier ook in ondersteunen. Je kunt dit ook aan Teams koppelen. (Er is hier wel een aparte licentie voor nodig, vraag ons naar de mogelijkheden)

Microsoft 365 technologie, SPEYK diensten en een flinke dosis begeleiding? Wil je nou eens weten wat je heel goed zelf kunt doen en waar je jezelf en jouw organisatie in kunt ontlasten en versterken? In een vrijblijvend gesprek gaan we bespreken hoe we jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen brengen met meer werkplezier!

 

Hier wil ik graag over in gesprek!

0
0
0
1
0