Scholen en besturen zijn in digitale beweging. Maar hoe bewegen de mensen op school mee?

De impact op de schoolorganisatie (de docenten/leerkrachten, leerlingen, ouders, medewerkers) van digitale veranderingen en groei mag zeker niet onderschat worden. Hij is groot, op iedere school. Sommigen bewegen eenvoudiger mee, sommige mensen vinden het erg lastig. Alleen een nieuwe ICT-omgeving ‘neerzetten’ is niet voldoende om digitaal te groeien met school. De mensen maken het uiteindelijk tot een succes. Richt jij je hier voldoende op? Hoe krijg jij hen mee? 

Luisteren (!) en de juiste communicatie formule voor jouw school bepalen. Aan de slag!

Collega’s Karen en Jessica ondersteunen scholen in hun dagelijks (werk)leven met het creëren van bewustzijn en enthousiasmeren bij transformaties op school door technologie. De behoefte van de mensen op school (luisteren) goed inschatten en communicatie hierop afstemmen is een ontzettend belangrijk onderdeel, naast het werken aan kennis en vaardigheden. Groeien met technologie mét aandacht voor de mensen die ermee gaan werken.

 Wij delen twee voorbeelden uit de praktijk! (incl. tips & tricks)

Scenario 1 | De stappen en middelen die je (in)zet bij een communicatie traject van een nieuwe digitale leer- en werkomgeving. Beweeg mee in de transitie! Enthousiasmeren en alles blijven benutten (ook wanneer de functionaliteiten doorgroeien).

Scenario 2 | Hoe zet je een communicatieplan met actieplan op rondom het werken aan digitale skills van docenten en medewerkers. Zo pak je dit aan!

Alsjeblieft! Van ons, voor jou!

Na het bekijken van het on demand webinar delen we hoe je handige materialen en templates aanvraagt voor een vliegende start.


In het kort

Voor: Communicatiemedewerker, -adviseur, bestuurssecretaris en iedereen op school die geïnteresseerd is in de kracht van communicatie op school
Datum: wordt snel bekend gemaakt!
Presentator: Jessica Blijleven & Karen Bevers
Kosten: Geen. Wij investeren graag in kennis van communicatie in het onderwijs.

Aanmelden