Scholen krijgen veel op zich af. Zo ook de leermiddelen waar leerlingen en leraren mee werken. Leraren maken elke dag het verschil. Zij zien leerlingen groeien, ontdekken talenten, maken kinderen wijzer en geven vakkennis door. Maar dat is niet eenvoudig. Verschillen tussen leerlingen, de hoge werkdruk en maatschappelijke vraagstukken – van kansenongelijkheid tot de impact van sociale media – hebben grote invloed op het onderwijs. Welke leermiddelen zet je in? Zetten deze wel aan tot leren? Is er een schoolbeleid? Wat zijn leermiddelen en zijn open leermaterialen een kans voor scholen? Greg ging met Jonas Grütters in gesprek over de toekomst van leermiddelen.

Volg het gesprek tussen Greg en Jonas voor een dosis inspiratie. Samen stappen zetten! Voor ieder kind het beste onderwijs vandaag en een eerlijke kans voor morgen.

Voordat we beginnen, dit zijn Jonas Grütters en Greg Priem.

Jonas Grütters 

Als onafhankelijk leermiddelenexpert helpt Jonas scholen en schoolbesturen om grip te krijgen op hun processen rondom leermiddelen. Schoolleiders en beleidsmakers in het voortgezet onderwijs kunnen bij hem terecht voor inzicht in de kosten van hun leermiddelenmix, innovatief leermiddelenadvies, ondersteuning bij een aanbesteding, organisatie van een intern, extern of gefaciliteerd leermiddelenfonds. Tevens is hij beschikbaar als sparringpartner en adviseur op het gebied van leermiddelenbeleid. Jonas wil anderen inspireren om samen de wereld mooier te maken.

Greg Priem 

Greg heeft 21 jaar ervaring in het onderwijs als docent geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer. Greg weet wat er op onderwijskundig vlak gaande is en staat te veranderen. Hij heeft lesgegeven aan leerlingen en snapt hun wereld. Samen met zijn collega’s bij SPEYK signaleert Greg met scholen de kansen en bedreigingen bij het vormgeven van online leren in combinatie met lesgeven in de praktijk. Van het signaleren tot aan het daadwerkelijk implementeren en begeleiden van de organisatie.

Deel 1 | Introductie & organiseren leermiddelen op school

Deel 2 | Leermiddelen optimaal inzetten als docent

Deel 3 | Benutten van open leermiddelen

Deel 4 | Faciliteren van leren met creativiteit

Ga het gesprek met ons aan!

Wij praten graag verder met je over sprongen maken met duurzaam blended onderwijs & de inzet van leermiddelen.

Klaar om de sprong te maken?
0
0
0
0
1