Dit jaar mogen wij een bijzondere nieuwe kracht introduceren in ons onderwijsteam, namelijk Greg Priem. Met zijn ruime ervaring binnen het onderwijs gaat hij onderwijsinstellingen adviseren in hun digitale transformatie in de rol van Strategisch onderwijs Consultant bij SPEYK. De combinatie van zijn rijke onderwijskundige kennis met ICT bouwers en adoptie coaches, zorgt voor dé digitale succesformule voor het onderwijs. Wij zijn erg blij met de komst van onze nieuwe collega Greg en kunnen niet wachten om samen met hem scholen te begeleiden met digitale innovatie en groei. We stellen hem uitgebreid aan je voor.
 

Greg’s achtergrond
Greg Priem is 46 jaar en komt uit Amersfoort. Hij begon in het onderwijs als docent geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer. Daarnaast heeft hij in de afgelopen jaren innovatietrajecten zoals formatief evalueren, beoordeling van portfolio’s, boundary crossing en decanaat opgezet en deelgenomen aan werkgroepen op school. Hij heeft veel teams begeleid in veranderingstrajecten. Dat geeft hem energie, zegt hij zelf! Samenwerken en bouwen aan mooie en gave dingen. Daar gaat hij voor. Niet klagen, maar oplossingen zoeken én samen tot mooie resultaten komen!

De sprong naar innovatie en technologie
Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in het onderwijs heeft hij de overstap gemaakt naar de technologie. Greg werkt bij SPEYK in een team met technische specialisten, functionele consultants en adoptie coaches. Vanuit zijn functie als Strategisch onderwijs Consultant denkt hij mee met de schoolleiding en zit hij in de top van de pyramide om uiteindelijk de juiste technologie te implementeren i.c.m. de adoptie & succes coaches, die synchroon aan de slag gaan met vaardigheden en kennis van de mensen op school. Zo gaat technologie voor de mensen op school écht werken.

Rijke kennis op onderwijskundig vlak
Greg weet wat er op onderwijskundig vlak gaande is en staat te veranderen. Hij weet wat er van scholen verwacht wordt, maar ook van het onderwijs en docenten. Hij heeft lesgegeven aan leerlingen en snapt hun wereld. Daarom snapt hij ook jou en jouw uitdagingen op school. Dat is ook direct zijn meerwaarde voor jou. 

Meedenken op strategisch niveau
Als Strategisch onderwijs Consultant gaat hij tot de kern. Door samen stap voor stap uitdagingen op school aan te pakken van een school, blijft de schoolleiding de juiste koers varen.  Het meedenken in onderwijskundige uitdagingen en de vertaling van behoeftes naar een praktische ICT oplossingen en begeleiding hierin is voor hem het doel.

Blije leerlingen door werkgeluk van medewerkers en docenten
Er liggen nog veel uitdagingen op het gebied van digitale geletterdheid. Veel docenten weten bijvoorbeeld niet goed hoe ze technologie als Microsoft 365 optimaal kunnen inzetten; hoe zij digitale middelen inzetten in de klas. Vaak wordt intern een docent als specialist aangewezen die voorop loopt in de teams en een voorbeeld is. Een ambassadeur. Deze persoon moet de weerstand verlagen en de adoptie van digitale middelen verhogen. Dat is een hele klus! Deze uitdaging pakt Greg met beide handen aan. Hij signaleert de juiste begeleiding vanuit SPEYK en begeleid jullie samen met het team. In alles wat zij doen hebben ze het werkgeluk en overzicht van docenten voor ogen.

De juiste koers varen in het bieden van afstandsonderwijs
Juist in tijden waarin afstandsonderwijs (blended learning) de norm is en dit versneld op scholen geadopteerd moest worden door medewerkers, docenten, leerlingen én ouders, is samenwerken met een ICT kennispartner van belang. Wij denken zelfs van cruciaal belang. Als schoolleiding zijn er naast technologie, vele onderdelen die veranderen en aangepast dienen te worden. Kwaliteit behouden, blijven innoveren en groeien en pakkend onderwijs blijven bieden; daar gaan Greg en het onderwijs team je mee ondersteunen.

Kom tot actie over met onderwijs thema’s
Samen met zijn collega’s bij SPEYK signaleert Greg met scholen de kansen en bedreigen bij het vormgeven van online leren in combinatie met lesgeven in de praktijk. Doordat hij 21 jaar voor de klas heeft gestaan en daarnaast verschillende rollen heeft gehad binnen het onderwijs, kan hij de praktijk vanuit verschillende perspectieven bekijken en beoordelen. Greg kijkt met een kritische blik maar heeft een waarderende benadering. Hij zet in op de volgende belangrijke onderwerpen, zoals o.a.:

  • Digitale geletterdheid bij leerlingen en docenten
  • Motivatie bij leerlingen achter het scherm
  • Digitaal gepersonaliseerd leren
  • Zelfregulering bij leerlingen (21e -eeuwse vaardigheid)
  • Factoren die leraren bij ict-gebruik beïnvloeden
  • Digitalisering en gelijke kansen
  • Camera gebruik tijdens de les
  • Digitale transformatie met onderwijskundige inhoud
  • Flipping the classroom als onderdeel van blended learning
  • Effectieve didactiek met technologie

Greg deelt zijn kennis ook online met jou
Greg zal zijn visie op bovenstaande thema’s de komende periode met je gaan delen door middel van blogs, nieuwsitems, video, webinars en social media. Houd ons dus goed in de gaten en volg ons online.

Sprongen maken met hybride onderwijs! Greg’s presentatie op de digitale beurs
In 10 minuten deelt onze Strategisch onderwijs Consultant Greg Priem met jou hoe je sprongen kunt maken in het bieden van hybride onderwijs. Hoe behoud je kwaliteit op school wanneer je aan het groeien bent in de digitalisering? Hoe zet je technologie slim in en blijf je dit bijhouden en beheersen? Hoe ga je om met mensen op school en de veranderingen? 
Hybride onderwijs komt écht tot leven wanneer je samenwerkt met een strategisch ICT partner. Dus..zien we je in de boardroom? 

Meld je alvast aan (gratis) en woon de presentatie van Greg bij! Kijk ook op de website van OMICT voor meer info over de beurs.

Ons onderwijs team biedt de succesformule voor scholen, groei met ons mee!
Rijke onderwijskundige kennis, krachtige bouwers met ICT en Adoptie Coaches helpen scholen in de digitale transformatie en alle technologische uitdagingen die hierbij komen kijken. De drie competenties zijn nodig om jou als school écht te kunnen ondersteunen in de digitale reis.

Greg is jouw strategisch sparringspartner, hij snapt jouw uitdagingen en samen met ons onderwijs team gaan zij jullie als team helpen met alle digitale uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Van het signaleren tot aan het daadwerkelijk implementeren en begeleiden van jullie organisatie. Hij hoopt jullie snel te zien en spreken!

“Strategisch samenwerken met scholen in het bieden van werkend afstandsonderwijs en er samen iets moois van maken, daar krijg ik energie van!”

Greg Priem

Strategisch Onderwijs Consultant

0
0
0
0
1