Van 22 t/m 24 september was Microsoft Ignite, hét evenement waar nieuwe updates worden gedeeld rond de Microsoft diensten. De mensen van Microsoft zijn continu hun diensten aan het ontwikkelen en verbeteren. Daardoor zit Ignite ook vol met aankondigingen. Dit jaar zijn er veel nieuwe updates in Microsoft Teams. Wij hebben er een aantal voor jou geselecteerd.

Meer aandacht voor jouw welzijn

We werken tegenwoordig anders dan we gewend waren. Onze werkuren zijn flexibeler, we werken op afstand en vergaderingen gaan digitaal. Uit onderzoek is gebleken dat het stressniveau in het brein hoger is bij een digitale vergadering dan bij bijvoorbeeld een taak als e-mails beantwoorden. Omdat je bij een digitale vergadering voor langere tijd gefocust moet blijven, wordt het brein sneller moe. Deze vermoeidheid begint al bij 30-40 minuten in een vergadering. Wanneer je dus meerdere digitale vergaderingen op een dag hebt, wordt het niveau van vermoeidheid te hoog en dit kan uiteindelijk leiden tot een burnout.

Om mensen en organisaties te helpen bij een energieke en gezonde werkhouding brengt Microsoft gezondheidsupdates uit in Teams. Daarin is het mogelijk om inzicht te krijgen in jouw welzijn en productiviteit.

Breakout rooms

Vanaf oktober is het mogelijk om een digitale vergadering op te delen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor een aparte brainstorm sessie of werkgroep. Presentatoren van een vergadering kunnen ervoor kiezen om tussen breakout rooms te switchen om bijvoorbeeld mededelingen aan alle deelnemers door te geven. Na de breakout rooms kunnen alle deelnemers weer teruggaan naar de plenaire online ruimte om de vergadering af te ronden.
 

Kies je eigen vergaderruimte

Gebruik jij de Together Mode al? Hiermee toon je alle deelnemers van een online vergadering in één overzicht. Alsof je met zijn allen in dezelfde ruimte zit. Microsoft gaat nieuwe omgevingen toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een meer informele vergaderruimte of ga zelfs naar ‘buiten’!

Custom layouts

Binnenkort is het mogelijk om een online vergadering meer dynamiek te geven met custom layouts. Presentatoren van een vergadering kunnen bijvoorbeeld ervoor kiezen een PowerPoint presentatie te tonen in combinatie met het beeld van de presentator. Door dynamische content te tonen blijft het publiek meer betrokken. Hoe het eruit ziet? Bekijk het voorbeeld hieronder.

Zoals je ziet wordt Microsoft Teams continu verbeterd en wordt online samenwerken steeds eenvoudiger en prettiger gemaakt. Bekijk hier alle aankondigingen van Microsoft Ignite 2020. Bij SPEYK testen wij altijd de nieuwe features in Microsoft Teams wanneer ze beschikbaar zijn. Wil jij hier meer over weten? Stuur ons een bericht! 

Hier wil ik meer over weten!
0
1
0
0
0