Microsoft heeft Viva geïntroduceerd, een nieuw ‘employee experience platform’. Microsoft Viva brengt communicatie, kennis, leren, middelen en inzichten samen in een geïntegreerde ervaring die mensen en teams in staat stelt om overal op hun best te zijn. Aangedreven door de volledige breedte en diepte van Microsoft 365, wordt het ervaren via Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken.

Microsoft Viva bevat vier modules: Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning en Viva Topics – en er komen er meer aan. 

Viva Connections

Viva Connections is gebouwd op Microsoft 365-mogelijkheden zoals SharePoint om een ​​gecureerde en gemerkte werknemersbestemming te bieden. Het biedt een gepersonaliseerde feed en dashboard om je te helpen alle nuttige bronnen te vinden die je nodig hebt van Microsoft Viva en van andere apps op jouw digitale werkplek. 

Viva Insights

Viva Insights biedt individuen, managers en leiders gepersonaliseerde en bruikbare privacybeschermde inzichten die iedereen in een organisatie helpen gedijen. Het brengt nieuwe persoonlijke welzijnservaringen, inzichten en aanbevolen acties van Workplace Analytics en MyAnalytics in de stroom van het werk van mensen in Microsoft Teams.

Viva Learning

Met Viva Learning kunnen medewerkers gemakkelijk alles ontdekken en delen, van trainingen tot microlearning-inhoud. En managers krijgen de tools die ze nodig hebben om leren toe te wijzen en om de voltooiing van cursussen bij te houden om een ​​leercultuur te helpen bevorderen. Viva Learning creëert een centrale hub voor leren in Teams, met AI die de juiste inhoud op het juiste moment aanbeveelt.

Viva Topics

Met Viva Topics kun je de kennis van jouw organisatie benutten en mensen met die kennis verbinden in de apps die ze dagelijks gebruiken. Beschouw Viva Topics als een Wikipedia met AI-superkrachten voor jouw organisatie. Het maakt gebruik van AI om bedrijfsbrede inhoud en expertise automatisch te organiseren in relevante categorieën zoals ‘projecten’, ‘producten’, ‘processen’ en ‘klanten’.

Microsoft Viva moet het voor iedereen gemakkelijker en natuurlijker maken om verbonden te blijven, toegang te krijgen tot kennis, tijdens het werk te leren en privacybeschermde inzichten te gebruiken – om individuen in staat te stellen prioriteit te geven aan welzijn, managers in staat te stellen effectiever te leiden en te helpen leiders stimuleren betere besluitvorming in de hele organisatie.

Lees hier het volledige artikel van Microsoft (Engels)

Groeien in de digitalisering met DigiPlein365

De werking van dit nieuwe platform van Microsoft is niet geheel nieuw voor SPEYK. Ons DigiPlein365 is de persoonlijke online leer- en werkomgeving voor scholen, welke naadloos geïntegreerd is met Microsoft 365. Hét veilige online platform voor productief en efficiënt informeren, communiceren en samenwerken en de toegevoegde waarde van SPEYK; toevoeging van slimme apps, geautomatiseerde werkprocessen, beheer, support en begeleiding in de adoptie van de nieuwe manier van werken.

Altijd en overal overzicht en inzicht in jouw dag

Inzicht en overzicht geeft rust in jouw werkdag. Je ziet alleen de voor jou veelgebruikte applicaties, schoolnieuws, e-mail, Teams/kanalen, taken, agenda (persoonlijk en gedeeld; roosterapp) en ziekmeldingen. Alleen hetgeen dat jij inzet om jouw werk goed te kunnen doen en zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Meer weten over Microsoft Viva of DigiPlein365 en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Ons team van experts gaat graag met je in gesprek. Stuur ons een bericht en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Meer over DigiPlein365
Persoonlijk bijpraten?
0
0
0
0
0