Onze collega’s Erwin Peters en Almar te Nijenhuis zijn ook dit jaar bij het grootste Microsoft event van het jaar geweest: Microsoft Inspire. Dit jaar in het ‘inspirerende’ Las Vegas. Inmiddels zijn zij weer veilig en met veel nieuwe inspiratie terug in Nederland. Wij delen hun belangrijkste ervaringen in deze blog. Op dit event zijn zij namelijk bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de plannen voor het komende Microsoft jaar dat loopt van juli tot juli. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook gesprekken gevoerd met andere Microsoft Partners en inspiratie opgedaan. 

valley-of-fire-1303596_960_720

Waarom?

Met 40.000 bezoekers (800 Nederlanders) is het überhaupt één van de grootste technologie bijeenkomsten van het jaar. Waarom al die kilometers afleggen, naar een plek midden in de woestijn, in de hitte (boven de 40 graden)? Omdat wij het belangrijk vinden om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Voor onszelf, om ons pad als Microsoft partner onder de loep te nemen en waar nodig bij te stellen, nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien en geïnspireerd te worden tot aanbieden van mooie nieuwe oplossingen. En het belangrijkste, we doen dit voor onze klanten, omdat zij hiervan profiteren in hun manier van werken. 

Ons doel is een bijdrage leveren in het succes van onze klanten. Daarom zijn wij bij Inspire geweest. Met het geluk natuurlijk dat het op een, laten we zeggen, interessante plek georganiseerd is. Het fabuleuze Las Vegas, Nevada. Al een bron van inspiratie an sich.

destination-1853477_960_720-1

Veiligheid & Privacy

Op de tweede dag begon het allemaal écht. De trend cybercriminaliteit en de ontwikkelingen op privacy gebied werden met ons gedeeld. Onze taak als ICT organisatie is onze klanten te helpen met het verlagen van security risico’s en de onderbrekingen die hierbij kunnen komen kijken. Weet dat er voor partners en eindgebruikers een platform is neergezet, boordevol informatie rondom veiligheid & privacy; het Microsoft Trust Center. SPEYK zal je via haar Social kanalen blijven inspireren met Security thema’s.

Adoptie versnellen

Daarnaast werden mogelijkheden en ideeën aangedragen om de adoptie van Microsoft 365 versnellen. Nu denk je misschien, het is toch Office 365. In Amerika wordt gesproken over Microsoft 365 als het gaat om een combinatie van Office 365, Enterprise en Mobility Suite en Windows 10 Business of Enterprise. Dit werd wederom op dit event aangestipt als de perfecte mix als het gaat om veiligheid. Een optie om overna te denken. Weet ook dat SPEYK trainingen biedt om het adoptieproces van Office 365 in jouw organisatie beter te laten verlopen en te versnellen. Jouw vaste aanspreekpunt vertelt je hier graag meer over.


Microsoft Teams

Van Microsoft Teams zal er een gratis variant beschikbaar komen, wel met met beperkte functionaliteit, maar om de instap naar deze nieuwe manier van werken te vereenvoudigen. Uiteraard informeren wij je als de datum bekend is.

Artificial Intelligence

AI (Artificial Intelligence), één van de belangrijkste thema’s binnen de contentstrategie van Microsoft, wordt ondergebracht in Live Events. AI wordt toegevoegd aan activiteiten. Een voorbeeld is dat gezichtsherkenning wordt toegepast en meerdere databronnen kunnen worden gecombineerd om een goed advies te kunnen geven rondom een activiteit. AI gaat ervoor zorgen dat jullie eenvoudiger kunnen transformeren naar een digitale organisatie.

WhiteBoard app

En met name bij scholen zal het aanspreken dat er een WhiteBoard app komt, waarmee samenwerking aan een document wordt vereenvoudig en integratie met andere producten zoals de Surface of de Surface Hub sterk is verbeterd. 


Samen meer bereiken..

En alles stond natuurlijk in het teken van Microsoft CEO Satya Nadella’s keynote. Hij heeft voor een transformatie bij Microsoft gezorgd en het goede in technologie naar boven gehaald. Hij deelde zijn inspirerende boodschap met ons over hoe we moeten samenwerken in het leveren van onze missie en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ieder persoon in iedere organisatie meer kan bereiken met behulp van technologie. Wat ons allemaal verbind is niet ons eigen succes, maar het succes dat onze klanten gaan hebben/bereiken.Day-3

Tenslotte delen we graag nog een quote van Satya: “Don’t come work here if you want to be cool, if you want to make others cool then join Microsoft.” Een andere manier van denken en benaderen..wederom iets om overna te denken.

Onze collega’s hebben deze mooie week afgesloten aan de voet van de Grand Canyon en zijn zoals gezegd weer veilig thuis aangekomen. Uiteraard zal de inspiratie van daar, de komende periode zichtbaar zijn hier.

We delen al het nieuws met je op ons SPEYK LinkedIn kanaal. Volg je ons al?

0
0
0
0
0