Modern leiderschap en beleid voor een flexibele school én modern onderwijs

SPEYK denkt mee in de weg naar het beste onderwijs voor ieder kind met advies, bouw en veel aandacht voor beleving!

Hoe verbeter je als schoolleider de onderwijskwaliteit binnen jouw school en welke rol speelt technologie in het veranderende onderwijslandschap? Belangrijke vragen waar SPEYK je in kan ondersteunen.

SPEYK helpt je met regie houden op ICT en zo ook de grip op de onderwijskwaliteit. Daarbij denken we mee met schoolleiding en bestuur en zorgen we voor een fijne werk- en leeromgeving voor leerlingen, docenten en oop.

 

Aan de slag met Fora & onderwijsvernieuwingen

Samen het ICT fundament toekomstklaar maken!

Ga aan de slag met onderwijsvernieuwingen! Binnen het doelgebied Faciliteiten en randvoorwaarden vind je de interventie Digitale technologie. Je mag jouw geld uit het Nationaal Programma Onderwijs hiervoor inzetten.

Ga bijvoorbeeld voor verbeteringen op het gebied van het faciliteren van sterk blended onderwijs en wordt flexibeler in de toekomst bij veranderingen. 

  • Breng de leeromgevingen in kaart op school of bij jouw bestuur;
  • Laat je adviseren over duurzame onderwijstechnologie;
  • Nieuwe applicaties? Denk aan informatiebeveiliging en privacy;

FORA helpt jou de processen binnen school in kaart te brengen. Hiermee breng je alle informatiestromen in kaart en draag je bij aan veilig leren en werken op school.

Nationaal Groeifonds, hoe benut jij de mogelijkheden?

Waar zet jij op in om te groeien?

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet in de komende 5 jaar heel veel geld in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn. SPEYK denkt ook op dit gebied met je mee om zo samen te werken aan het beste onderwijs en maximaal te profiteren van gelden die je kunt benutten voor optimalisatie en verbeteringen. VO-content ontplooit mooie initiatieven, zoals programma Impuls Open Leermateriaal.

NPO & waardegericht digitaliseren

Toename van technologische mogelijkheden en flexibilisering van het onderwijs

Digitalisering is aan de orde van de dag in het onderwijs. Het is ook als interventie (Digitale technologie) opgenomen binnen het NPO. De flexibilisering van het onderwijs, toename van technologische mogelijkheden, veilig digitaal onderwijs en andere digitaliseringsvraagstukken zijn prioriteit geworden.

Bij een toenemende digitalisering moet er bijvoorbeeld ook flink worden geïnvesteerd in veilig digitaal onderwijs en cybersecurity. Weet dat SPEYK hier kant-en-klare oplossingen voor heeft en je kan ondersteunen met een veilig ICT fundament om verder op te bouwen (en te vertrouwen).

Als partner van Kennisnet delen wij graag het Jaarplan 2022 om je te inspireren. Wat zijn de belangrijkste waarden in het onderwijs? En hoe kunnen schoolbesturen ervoor zorgen dat deze ook in de digitalisering voorop staan? 

Digitale technologie als interventie?

Vormgeven van een goed professionaliseringsbeleid

Hoe zorg je ervoor dat jouw team over de juiste kennis en expertise beschikt om met ict aan de slag te gaan? En hoe kan je het professionaliseringsbeleid het beste vormgeven? Waar ga jij op inzetten?

  • Digitale skills docenten (begeleiding door ons adoptie team?)
  • Aanpak professionaliseringsbeleid (workshop met een onderwijskundig ICT strateeg?)
  • Een veilige digitale leeromgeving (kennismaken met DigiPlein365?)

SPEYK gaat je helpen! Voordat we beginnen met de technologie en begeleiding die jouw school of bestuur nodig heeft, beginnen we met jouw doelen. Waar ga jij duurzaam professionaliseren? Vanuit een koers toewerken naar merkbare positieve veranderingen in de klas. Ook daar ligt onze expertise!

Dit gaat jou als school helpen!

Breng jouw school in kaart en werk stap voor stap aan verbeteringen!

Van visie naar een duurzaam technisch ontwerp

Onderwijs zonder houdbaarheidsdatum, dat is waar we samen aan gaan werken. Technologie is vandaag niet meer los te zien van onderwijs. Echter is het nooit het startpunt. De specialisten van SPEYK denken mee op onderwijskundig strategisch niveau. Zo zorg je dat vanuit de juiste koers en basis keuzes gaat maken ten behoeve van een duurzaam technisch fundament. 

Een veilig ICT fundament & groeien in jouw digitale leer- en werkomgeving

Nieuwe tijden vragen om een ICT fundament dat voldoet aan de wensen, eisen en behoeftes van mensen en het (blended) onderwijs. Denk aan het faciliteren van duurzaam onderwijs door middel van nieuwe technologieën, maar ook de veiligheid- en privacynormen die nageleefd dienen te worden. Is jouw fundament hier klaar voor?  Samen bouwen we vervolgens aan jouw DLWO, persoonlijk en duurzaam. Wij ondersteunen je van a tot z in deze trajecten.

Inzicht met 'Mijn blended onderwijs in kaart'

 

Breng in kaart hoe het onderwijs op jouw school vorm heeft gekregen in de tijden waarin afstandsonderwijs de norm was. Het onderzoek ‘Mijn blended school in kaart’ helpt jouw school bij het bepalen van de missie en visie op blended onderwijs. Dit onderzoek levert jouw school waardevolle informatie op waarmee jij inzichten verkrijgt en koers kan bepalen.

Aan de slag met Digitale Adoptie

Onder Digitale Adoptie verstaan we dat mensen zowel de kennis als de bereidheid hebben om te werken in een nieuwe digitale omgeving. Ontzettend belangrijk dus! Samen met onze Digitale Adoptie specialisten werk je aan het verbeteren of behouden van digitale skills. Zo blijf je met SPEYK groeien in de digitalisering van het onderwijs, zowel qua technologie als mensen. Dat gaat het verschil maken!

Wil je meer weten hoe wij jouw school of stichting kunnen ondersteunen in het verbeteren van het onderwijs met technologie? Heb je hulp nodig bij het doorlopen van het Nationaal Programma Onderwijs? Wil je aan de slag met FORA?  Het onderwijsteam helpt jou graag verder!

onderwijsteam