De vraag wordt vaak gesteld, wat is nieuwerwets of modern werken? Het is sneller geroepen dan uitgelegd. Aan welke eisen moet jouw computer voldoen om modern te werken? En welke trends zijn belangrijk om te volgen? Accountmanager Bedrijfsleven en Food Han Palm deelt zijn visie op het moderne werken in 2020.

Wat alle organisaties naar mijn idee gemeen hebben is dat het werk op een veilige en efficiënte manier gedaan moet worden. Het bewust worden hiervan is een eerste stap naar nieuwerwets werken. Daarna komt de uitdaging om dit verder vorm te geven of te borgen in je organisatie.

Een voorbeeld is het aangekondigde einde van Windows 7, Server 2008 (R2), SBS2011 en Exchange 2010. Het is ouderwets om hierop te blijven draaien. Op 14 januari 2020 eindigt de ondersteuning door Microsoft en worden er geen beveiligingsupdates meer uitgegeven. Dit neemt een groot risico met zich mee wat betreft de beveiliging van jouw systeem.

Wat gebeurt er als je met Windows 7 blijft werken?
Na 14 januari kun je blijven werken met Windows 7 en verandert er in principe niet veel. Er worden alleen geen updates meer uitgevoerd. Hierdoor loop je meer risico op beveiligingslekken. Via zo’n lek kan een cybercrimineel zonder jouw toestemming jouw systeem hacken en manipuleren.

ddos aanvalJouw computer kan ook gebruikt worden om andere organisaties aan te vallen. Hierbij merk je niet dat jouw computer gehackt is, maar wordt het onderdeel van een botnet. Een voorbeeld hiervan is een DDOS-aanval, waarbij meerdere gehackte computers tegelijkertijd een website bezoeken, die dan overbelast raakt en onbereikbaar wordt. Bij het gebruik van Windows 7 loop je dus niet alleen zelf risico, maar kun je anderen ook tot last zijn.

Digitale aanvallen liggen op de loer en krijgen vrij spel wanneer het support is gestopt voor dit besturingssysteem. Een digitale aanval kan ingrijpende gevolgen met zich meebrengen. Hierdoor kun je serieuze financiële schade oplopen en kan de continuïteit van het bedrijfsproces in het geding komen. Wil je in het nieuwe jaar ook nog op een verantwoorde manier kunnen en blijven werken? Stap dan nu nog over op Windows 10 of Server 2019 en ga over op nieuwerwets werken.

Dit hoef je niet alleen te doen. Wij kunnen jou hierbij adviseren en ondersteunen. Neem gerust contact met mij op om een vrijblijvende afspraak te maken om te zien hoe wij als SPEYK je kunnen helpen met “nieuwerwets werken anno 2020”.

Han Palm

ICT Adviseur Bedrijfsleven

han@speyk

fotostudio7 bewerkt-1.1 uitsnede (2)
0
0
0
0
0