Persoonlijke begeleiding door Digitale Adoptie Coaches

De sleutel om te blijven groeien en verbeteren in de digitale transformatie van jouw school

Met de SPEYK A(dvies), B(ouw) en C(ontinuïteit) aanpak ondersteunen wij het basis- en voortgezet onderwijs met een helder en effectief verloop van ICT projecten en specifieke Cloud en intranet ontwikkeldiensten. Onze focus ligt hierbij altijd op technologie én mensen.

Het beste onderwijs door aandacht voor mensen
Wij onderscheiden ons juist in de begeleiding, omdat wij geloven dat dit de sleutel is naar een tevreden schoolorganisatie. Samen met het Digitale Adoptie team van SPEYK krijg je inzicht in de digitale vaardigheden van medewerkers, stellen we een gericht trainingsplan op en worden trainingen gegeven zodat iedereen de digitale omgeving op school goed leert te benutten.

Iedereen mee laten groeien in de digitale tranformatie
Ook verandertrajecten en governance worden door de Digitale Adoptie Coaches met je opgepakt. Voor ieder kind het beste onderwijs vandaag en een eerlijke kans voor morgen. Dat is onze motivatie in alles wat wij doe
n!

Download de brochure

Ervaar een vliegende start door onze adoptie diensten!

Requirements Game

De behoefte van de medewerker centraal

Weet jij wat jouw medewerkers nou echt belangrijk vinden in hun werk? Waar ze behoefte aan hebben? Deze Game geeft jou inzicht in prioriteiten waarop jij kunt gaan ontwikkelen op relevantie en prio’s.

Strategische Workshop: Veilig werken in de cloud

Bedrijfscontinuiteit veilig en gewaarborgd 

Werken in de Cloud heeft veel voordelen voor jou als organisatie. Stap voor stap nemen we je mee in de uitdagingen en geven we je handvatten om veilig in de Cloud te kunnen werken.

Persona Scan

Focus op de wensen en behoeften van medewerkers

ICT heeft als doel: medewerkers in staat stellen beter, sneller en efficiënter digitaal te laten werken. Deze Scan helpt jou de verschillende rollen te identificeren en omschrijven voor een juiste aanpak.

ICT-Vaardigheidsscan

Maximale halen uit de technologie met de focus op mensen

Wij geloven dat de nieuwe technologie pas voor je werkt als jouw medewerkers er ook echt mee gaan werken.

Stap voor stap groeien in de digitale transformatie

 

Blijf jouw digitale werkplek optimaal benutten. Blijf digitaal vaardig. Blijf samen succesvol en houd de connectie met de mensen van vandaag. Onze Digitale Adoptie Coaches gaan je helpen!

Oog voor Digitale Adoptie zorgt ervoor dat je klaar bent voor morgen!
Succes en groeien met technologie is afhankelijk van de mensen die hiermee werken. Kunnen zij hun weg vinden in de (nieuwe) digitale werkplek en benutten zij deze optimaal? Nu en morgen?

Alles begint bij een sterk adoptieplan
Dit proces gaat niet vanzelf en mogen we ook niet verwachten van een organisatie met verschillende mensen. Daarom is naast bouwen met ICT, het werken aan de digitale beleving van mensen zo belangrijk. Dit is precies waar Digitale Adoptie Coaches met jou aan werken. Dit begint met een Adoptieplan.

Aan kennis werken
Alvast aan de slag met het beter benutten van Teams op jouw school? Maak gebruik van de handleidingen die onze specialisten maken om jou vaardiger te maken in Microsoft Teams.  

Deze 6 beloftes doen wij jou met het SPEYK adoptie programma

Snelle implementatie met hoge gebruikersacceptatie

De adoptiecoach leert medewerkers en docenten in de eerste fase alleen met de relevante functionaliteiten werken. Wat heb je nodig op de korte termijn om prettig te kunnen werken. Zo creëren we geen ‘overload’ en blijft het leuk om met nieuwe mogelijkheden aan de slag te gaan. Stap voor stap breiden we uit met nieuwe kennis & vaardigheden.  

 

Blijf groeien met jouw persoonlijke adoptiecoach 

Jouw adoptiecoach is altijd beschikbaar voor alle vragen rondom het werken met nieuwe technologie. Een heldere taakmedewerkers, docenten en leerlingen meenemen in het proces van begin tot daadwerkelijk gebruik van het systeem én daarna. Zo blijven mensen op school goed en enthousiast werken. 

 

De adoptiecoach heeft inhoudelijke kennis van jouw onderwijsprocessen, de functionaliteiten van het systeem én gedrag van mensen

Door de didactische vaardigheden van onze Adoptie Coaches, zijn zij in staat om kennis en de waarde van het nieuwe systeem over te brengen aan de mensen op school. Ieder rol, maar ook ieder type persoon. 

Samenwerken met een helder plan zorgt voor aandacht voor de juiste thema’s

Vanaf dag 1 starten we met een school specifiek Adoptie Plan. We onderzoeken samen in welke mate je Adoptie wilt opnemen. Wij adviseren je aan de hand van jouw doelen en de uitkomsten van de ICT vaardigheidsscan. Jouw wensen en ons advies vallen samen in een plan, de aandacht ligt op de juiste thema’s. Heldere afspraken worden samen gemaakt inclusief planning (van plan naar actie). 
 

Weerstand maakt plaats voor een positieve eenheid 

Door mensen bewust te maken van wat er staat te gebeuren en vooral uitleggen waarom school verandert en digitaliseert, zet je een eerste goede stap naar een succesvolle adoptie van een nieuwe werkwijze. Weerstand onstaat namelijk vaak door onduidelijkheid en gebrek in communicatie. Door het bijbrengen van kennis en vaardigheden kunnen mensen ook gaan werken met nieuwe technologie. Het bewijs levert zich dan vanzelf. 

 

Spelregels zorgen voor veiligheid en duidelijkheid

Wij noemen het Governance, je kunt het ook spelregels noemen die in kaart brengen welke rollen er nodig zijn, wie met wie praat, welke verantwoordelijkheden waar belegd zijn. Wij zien dit als een belangrijk onderdeel van onze Adoptie trajecten omdat het zorgt voor groei op de juiste vlakken en een prettige gestroomlijnde samenwerking.  

 

Check nu de SPEYK App Store. Kies voor innovatie, gemak en tijdswinst.

Maak kennis met de unieke SPEYK apps. Apps speciaal voor jou, want ze gaan jouw werkdag eenvoudiger en leuker maken. 

Inzicht in jouw digitale level. Doe de Digital Level Scan! Wie ben jij?

En waar staan jouw collega’s? Samen naar de top. Heel gericht en geen onnodige kosten, maar wel een enorme winst. Doe de check!

De weg naar een succesvolle digitale transformatie bewandelen we samen

 

 

  

 

 

Bouw

Het juiste fundament voor het onderwijs van de toekomst

 • Standaard DigiPlein365 online leer- en werkomgeving
 • Operationeel binnen 1 dag
 • ISO27001 gecertificeerd
 • Werken vanuit één centrale plek met alle applicaties
 • Microsoft ‘state of the art’ technologie

Continuïteit

Onderwijs in verandering. Wij groeien met je mee

 • Hoge medewerkersacceptatie door adoptie
 • Persoonlijke adoptiecoach die jouw processen snapt
 • Snel bijsturen bij veranderingen
 • Volledige ontzorging van jullie ICT beheer
 • Continu blijven groeien en innoveren

Advies

Een sterke verbinding van technologie en mens

 • Wensen en behoeften analyse
 • Analyse Benodigde IT-landschap
 • ICT partner met kennis van onderwijsprocessen
 • ICT-vaardigheidsscan – de juiste vaardigheden voor elke medewerker
 • Start digitale onderwijstransformatie