Persoonlijke begeleiding & doordachte adoptie

De sleutel om te blijven groeien en bloeien in het bieden van Digitaal Onderwijs

Met de SPEYK A(dvies), B(ouw) en C(ontinuïteit) aanpak ondersteunen wij het basis- en voortgezet onderwijs met een helder en effectief verloop van ICT projecten en specifieke Cloud en intranet ontwikkeldiensten. Onze focus ligt hierbij altijd op technologie én mensen.

Wij onderscheiden ons juist in de begeleiding, omdat wij geloven dat dit de sleutel is naar tevreden medewerkers, docenten en leerlingen. Zo haal jij het beste uit jouw school. 

Download de brochure

Stap voor stap groeien in de digitale transformatie

 
Door onze logische en werkende aanpak reizen we samen van het 0-punt naar de bouw, waar onze specialisten ingezet worden en mooie technologie gaan opleveren. Zij werken altijd naast de Adoptie Coach die gedurende alle projecten oog houdt voor mensen en jou advies geeft. Juist die begeleiding vinden wij erg belangrijk en dit is een belangrijk onderdeel binnen onze aanpak. Door de ABC aanpak groeien we stap voor stap in de digitale transformatie van jouw school.

 

Onze ABC aanpak zorgt ervoor dat technologie écht gaat leven en werken voor jouw school

A(dvies)

Een sterke verbinding van technologie en mens 

We beginnen met het onderzoeken en analyseren waar je nu staat als onderwijsinstelling en waar je naar toe wilt.

Aan de hand van een Digitale Transformatie Analyse en een analyse van jouw IT-landschap brengen wij een advies uit wat jij nodig hebt om jouw digitale onderwijstransformatie te starten. 

B(ouw)

Het juiste fundament voor het onderwijs van de toekomst 

SPEYK heeft bijna 20 jaar Microsoft Expertise en ervaring in het begeleiden van onderwijsinstellingen in de digitale transformatie. Aan de hand van het advies brengen wij technologie, bedrijfsvoering en onderwijsprocessen samen. 

We zijn ISO27001 gecertificeerd en maken gebruik van ‘state of the art’ Microsoft technologie waarmee wij het juiste fundament te creëren voor het onderwijs van de toekomst. 

C(ontinuïteit)

Onderwijs in verandering. Wij groeien met je mee 

De continuiteitsfase is niet gebonden aan tijd, maar aan behoefte en de wens vanuit school. Samen met jou gaan wij voor lange termijn succes.

We zorgen voor een hoge medewerkers acceptatie door de inzet van adoptie-diensten, we blijven de technologie continu matchen met jouw onderwijsdoelstellingen en kunnen het beheer en support van jullie schoolapplicaties en infrastructuur volledig voor jullie beheren. 

Deze 6 beloftes doen wij jou met het SPEYK adoptie programma

Snelle implementatie met hoge gebruikersacceptatie

De adoptiecoach leert medewerkers en docenten in de eerste fase alleen met de relevante functionaliteiten werken. Wat heb je nodig op de korte termijn om prettig te kunnen werken. Zo creëren we geen ‘overload’ en blijft het leuk om met nieuwe mogelijkheden aan de slag te gaan. Stap voor stap breiden we uit met nieuwe kennis & vaardigheden.  

 

Blijf groeien met jouw persoonlijke adoptiecoach 

Jouw adoptiecoach is altijd beschikbaar voor alle vragen rondom het werken met nieuwe technologie. Een heldere taakmedewerkers, docenten en leerlingen meenemen in het proces van begin tot daadwerkelijk gebruik van het systeem én daarna. Zo blijven mensen op school goed en enthousiast werken. 

 

De adoptiecoach heeft inhoudelijke kennis van jouw onderwijsprocessen, de functionaliteiten van het systeem én gedrag van mensen

Door de didactische vaardigheden van onze Adoptie Coaches, zijn zij in staat om kennis en de waarde van het nieuwe systeem over te brengen aan de mensen op school. Ieder rol, maar ook ieder type persoon. 

Samenwerken met een helder plan zorgt voor aandacht voor de juiste thema’s

Vanaf dag 1 starten we met een school specifiek Adoptie Plan. We onderzoeken samen in welke mate je Adoptie wilt opnemen. Wij adviseren je aan de hand van jouw doelen en de uitkomsten van de ICT vaardigheidsscan. Jouw wensen en ons advies vallen samen in een plan, de aandacht ligt op de juiste thema’s. Heldere afspraken worden samen gemaakt inclusief planning (van plan naar actie). 
 

Weerstand maakt plaats voor een positieve eenheid 

Door mensen bewust te maken van wat er staat te gebeuren en vooral uitleggen waarom school verandert en digitaliseert, zet je een eerste goede stap naar een succesvolle adoptie van een nieuwe werkwijze. Weerstand onstaat namelijk vaak door onduidelijkheid en gebrek in communicatie. Door het bijbrengen van kennis en vaardigheden kunnen mensen ook gaan werken met nieuwe technologie. Het bewijs levert zich dan vanzelf. 

 

Spelregels zorgen voor veiligheid en duidelijkheid

Wij noemen het Governance, je kunt het ook spelregels noemen die in kaart brengen welke rollen er nodig zijn, wie met wie praat, welke verantwoordelijkheden waar belegd zijn. Wij zien dit als een belangrijk onderdeel van onze Adoptie trajecten omdat het zorgt voor groei op de juiste vlakken en een prettige gestroomlijnde samenwerking.  

 

Check nu de SPEYK App Store. Kies voor innovatie, gemak en tijdswinst.

Maak kennis met de unieke SPEYK apps. Apps speciaal voor jou, want ze gaan jouw werkdag eenvoudiger en leuker maken. 

Inzicht in jouw digitale level. Doe de Digital Level Scan! Wie ben jij?

En waar staan jouw collega’s? Samen naar de top. Heel gericht en geen onnodige kosten, maar wel een enorme winst. Doe de check!

De weg naar een succesvolle digitale transformatie bewandelen we samen

 

 

  

 

 

Bouw

Het juiste fundament voor het onderwijs van de toekomst

 • Standaard DigiPlein365 online leer- en werkomgeving
 • Operationeel binnen 1 dag
 • ISO27001 gecertificeerd
 • Werken vanuit één centrale plek met alle applicaties
 • Microsoft ‘state of the art’ technologie

Continuïteit

Onderwijs in verandering. Wij groeien met je mee

 • Hoge medewerkersacceptatie door adoptie
 • Persoonlijke adoptiecoach die jouw processen snapt
 • Snel bijsturen bij veranderingen
 • Volledige ontzorging van jullie ICT beheer
 • Continu blijven groeien en innoveren

Advies

Een sterke verbinding van technologie en mens

 • Wensen en behoeften analyse
 • Analyse Benodigde IT-landschap
 • ICT partner met kennis van onderwijsprocessen
 • ICT-vaardigheidsscan – de juiste vaardigheden voor elke medewerker
 • Start digitale onderwijstransformatie

Ervaar een vliegende start door onze adoptie diensten!

Requirements Game

De behoefte van de medewerker centraal

Weet jij wat jouw medewerkers nou echt belangrijk vinden in hun werk? Waar ze behoefte aan hebben? Deze Game geeft jou inzicht in prioriteiten waarop jij kunt gaan ontwikkelen op relevantie en prio’s.

Strategische Workshop: Veilig werken in de cloud

Bedrijfscontinuiteit veilig en gewaarborgd 

Werken in de Cloud heeft veel voordelen voor jou als organisatie. Stap voor stap nemen we je mee in de uitdagingen en geven we je handvatten om veilig in de Cloud te kunnen werken.

Persona Scan

Focus op de wensen en behoeften van medewerkers

ICT heeft als doel: medewerkers in staat stellen beter, sneller en efficiënter digitaal te laten werken. Deze Scan helpt jou de verschillende rollen te identificeren en omschrijven voor een juiste aanpak.

ICT-Vaardigheidsscan

Maximale halen uit de technologie met de focus op mensen

Wij geloven dat de nieuwe technologie pas voor je werkt als jouw medewerkers er ook echt mee gaan werken.