Is het fulltime thuiswerken voor jou ook nieuw? Voor mij wel. In plaats van op kantoor zitten met minstens 20 collega’s zit ik nu alleen te werken in de woonkamer. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij thuiswerkt met een partner die thuis moet werken of kinderen die thuis  zijn en online lessen volgen. Een nieuwe situatie voor velen van ons. Toch mis ik op sommige momenten even een collega om tegenaan te praten, over het laatste nieuws of om te vragen hoe het is.

Op veel kantoren is het normaal om tijdens een koffiebreak even bij het koffieapparaat te blijven hangen om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Daarna kun je weer rustig verder werken. Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt, worden de werkdagen anders en dit verschil merken we allemaal. Er moet een nieuwe structuur komen en we gaan anders om met onze sociale contacten.

Het praatje bij het koffieapparaat draagt bij aan jouw productieve werkdag. Volgens dit artikel is zelfs uit onderzoek gebleken dat het praatje bij het koffieapparaat een bedrijf succesvoller maakt. En we hebben allemaal wel even een sociale pauze nodig tussen het harde werken. Nu veel van ons weinig mensen spreken op een dag is het goed om elkaar even kort te spreken. Het thuiswerken is een nieuwe werksituatie. Hier moeten wij allemaal aan wennen en kan iedereen wel wat hulp bij gebruiken.

Mijn advies? Stuur jouw collega een berichtje via Teams of een appje voor een online kop koffie. Een snellere en leukere manier is om even te videobellen. Pak allebei een kop koffie en wissel de laatste nieuwtjes samen uit. En let op: het gesprek hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn. Na het beeïndigen van het gesprek is je sociale batterij opgeladen en kun je weer productief aan het werk. 

Dus, wanneer is het koffietijd? 

Geschreven door:

Jonie Koudijs

Marketingmedewerker bij SPEYK

Heb je hulp nodig bij het videobellen via Teams? Wij helpen je graag! Ga naar onze supportpagina om contact met ons op te nemen.

Bij SPEYK spreken wij elkaar regelmatig via Teams. Hieronder zie je hoe de marketingdames hun werkdag starten en verbonden blijven.

0
0
0
0
0