In het komende jaar gaat DigiPlein365 verder in haar ontwikkeling van de persoonlijke digitale werk- en leeromgeving voor medewerkers, docenten en leerlingen. DigiPlein365 is een sociaal intranet, een leeromgeving, een werkomgeving, een medewerker portaal, een ouderportaal, een toets- omgeving. Het ultieme doel is dat we in 2021 alles wat jij inzet onderbrengen in DigiPlein365.

Op basis van een vijftal belangrijke pijlers op de ontwikkel roadmap, waarbij de gebruikers en beleving altijd centraal staan, gaan wij in 2021 door met de ontwikkeling van DigiPlein365. 

De pijlers zijn gebaseerd op de behoeftes vanuit het onderwijs, de ‘nieuwe’ wereld waarin we onderwijs bieden (denk aan versnelling aanbod hybride onderwijs door de pandemie) en inzichten vanuit technologische ontwikkelingen:

1. Gebruikerservaring en beleving verbeteren 
Door o.a. een samenwerking met een grafische partner zal DigiPlein365 een update naar een moderner design krijgen. De omgeving wordt verder gepersonaliseerd en biedt op ieder apparaat een gelijke gebruikerservaring. Ook zullen onze Adoptie Coaches met jullie gaan samenwerken m.b.t. het versterken van digitale vaardigheden en het algehele kennisniveau. Iedere school krijgt beschikking tot een Adoptie Coach. DigiPlein365 groeit zo nog verder uit naar de intuïtieve werk- en leeromgeving waarbij het gemak van de gebruiker centraal staat.

2. Implementatie van de nieuwste beveiligingsmethodes
Door de snelle ontwikkelingen in de digitale criminaliteit zorgen wij altijd voor de nieuwste manieren om DigiPlein365 en jullie werk veilig te houden. Denk aan Multi Factor Authenticatie op basis van jouw rechten, beveiliging van jouw apps, het beschermen van data en het beveiligen van gegevens en bestanden. Daarbij is in 2021 ‘user friendly security’ erg belangrijk. Beveiliging moet uitstekend zijn, maar mag zeker geen afbreuk doen aan de gebruikerservaring. Deze balans zullen we zo goed mogelijk maken voor jouw school.

3. Uitbreiding in integraties met schoolsystemen, applicaties, programma’s, apps en meer
In DigiPlein365 vind je straks jouw data uit die andere platforms. Zonder tussenstap, direct jouw informatie zien. Direct inzicht in je cijfers bijvoorbeeld. Deze stap is al deels gezet door de samenwerking met Zermelo, waarbij je direct je rooster in kunt zien, of bijvoorbeeld een oudergesprek kunt organiseren. In 2021 gaan we nog meer data vanuit schoolleveranciers en systemen samenbrengen in DigiPlein365. Centraliseren!

4. Focus op ontwikkeling in het sociale en interactieve karakter
Een nieuwe wereld met meer afstandsonderwijs vraagt om oog voor het sociaal emotionele aspect van mensen. Vooral de leerling. DigiPlein365 wordt een sociale werk- en leeromgeving met diverse mogelijkheden voor interactie. Er wordt meer mogelijk met Yammer; je gaat op basis van thema’s met elkaar in gesprek en kan de interactie aangaan. Je vindt elkaar eenvoudiger digitaal en dit helpt weer in het proces van verbinden en betrokken zijn. 

5. Grote versnelling in ontwikkeling nieuwe slimme apps.
Wij begeleiden een steeds groter aantal scholen in hun digitale weg en hebben in 2020 een grote groei mogen meemaken. Vanaf 1 januari 2021 starten meerdere nieuwe specialisten, die een hele positieve bijdrage gaan leveren in zowel de ontwikkeling van DigiPlein365 als de beleving van gebruikers op school. Dit ga je merken! Zo zullen er weer slimme nieuwe apps gelanceerd worden, die we na lancering direct op de SPEYK App Store plaatsen en jij kunt inzetten binnen de omgeving. 

Bezoek de SPEYK App Store

Ga naar SPEYK App Store
0
0
0
0
0