Het jaar 2021 is begonnen! De oliebollen zijn op en het is tijd om te beginnen met het realiseren van je goede voornemens. Ik hoop dat een van die voornemens is om meer te halen uit jouw Teams omgeving. Er zitten namelijk zoveel juweeltjes in die niet verborgen mogen blijven. In dit blog lees je wat oud en nieuw is in Microsoft Teams!

Sommige van onderstaande updates zijn al oud nieuws, maar door veel gebruikers nog niet ontdekt. Ken je deze opties in Microsoft Teams al?

Galeriemodus
De galeriemodus is in de meeste Teams omgevingen al beschikbaar. Zit je in een meeting met meer dan 9 gebruikers? Zet de galeriemodus aan en bekijk alle deelnemers in één scherm. 

Offline weergeven
Wil je rustig doorwerken in Teams, maar zonder dat je collega’s zien dat je online bent? Zet dan je status op ‘Offline weergeven’. Hiermee kunnen zij niet zien dat jij in Teams werkt en word je niet gestoord. Je ontvangt nog steeds een melding als je een bericht hebt ontvangen.

In de schijnwerpers
Wil je in een meeting één gebruiker op een groot scherm vertonen? Kies dan voor de optie ‘In de schijnwerpers zetten’. Hiermee maak je de gebruiker groot voor alle deelnemers van de vergadering.

Geluidsonderdrukking 
Zijn de buren aan het verbouwen of is je partner net aan het stofzuigen? Onderdruk achtergrondgeluiden met de ruisonderdrukking. Deze optie is te vinden bij Instellingen in Teams.

Teams voor thuis
Het gezinsleven is druk! Deel boodschappenlijstjes, maak afspraken, plan een feestje en meer in Microsoft Teams. Het is de online omgeving om te chatten, samen te werken, taken te delegeren en alle details bij te houden. Profiteer thuis ook van het gemak van Teams. Meer over Microsoft Teams voor thuis.

Nog even geduld en dan zijn deze opties ook beschikbaar:

Breakout Rooms
Met Breakout Rooms (in het Nederlands vergaderruimten) het mogelijk om een digitale vergadering op te delen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor een aparte brainstorm sessie of werkgroep. Presentatoren van een vergadering kunnen ervoor kiezen om tussen breakout rooms te switchen om bijvoorbeeld mededelingen aan alle deelnemers door te geven. Na de breakout rooms kunnen alle deelnemers weer teruggaan naar de plenaire online ruimte om de vergadering af te ronden. Deze nieuwe feature is voor veel gebruikers al beschikbaar of wordt snel bij jou uitgerold.

Kies je eigen vergaderruimte
Gebruik jij de Together Mode al? Hiermee toon je alle deelnemers van een online vergadering in één overzicht. Alsof je met zijn allen in dezelfde ruimte zit. Microsoft gaat nieuwe omgevingen toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een meer informele vergaderruimte of ga zelfs naar ‘buiten’! Deze nieuwe omgevingen worden begin 2021 verwacht.

 

Custom layouts
Binnenkort is het mogelijk om een online vergadering meer dynamiek te geven met custom layouts. Presentatoren van een vergadering kunnen bijvoorbeeld ervoor kiezen een PowerPoint presentatie te tonen in combinatie met het beeld van de presentator. Door dynamische content te tonen blijft het publiek meer betrokken. Hoe het eruit ziet? Bekijk het voorbeeld hieronder. De nieuwe layouts worden begin 2021 verwacht.

Zoals je ziet wordt Microsoft Teams continu verbeterd en wordt online samenwerken steeds eenvoudiger en prettiger gemaakt. Bij SPEYK testen wij altijd de nieuwe features in Microsoft Teams wanneer ze beschikbaar zijn. Wil jij hier meer over weten? Stuur ons een bericht!

Hier wil ik meer over weten!
0
0
0
0
0