Microsoft Teams ondersteunt scholen met sociaal-emotioneel leren (SEL) in de klas. De incheck-app die je hiermee gaat helpen heet Reflect. Leerlingen worden door middel van monsters en emoji’s aangespoord om te delen hoe ze zich voelen, waardoor er een dialoog kan ontstaan tussen leerkracht en student. Emoties delen is digitaal vaak laagdrempeliger en door het te koppelen aan monsters eenvoudiger. Deze app is in de meeste abonnementen van Microsoft 365 gratis te gebruiken.
VISIE VERTALEN NAAR TECHNOLOGIE

De punten van digitaliseringsagenda voor primair en voortgezet onderwijs, ken jij ze? Ze helpen je om toe te werken naar een moderne flexibele school. Dit zijn ze:

 

  • Innovatie van leraren, schoolleiders en bestuurders door samen en met anderen te leren
  • Digitale geletterdheid
  • Digitale leermiddelen die werken voor de gebruiker
  • Infrastructuur is veilig, betrouwbaar en toekomstvast

De monsters uit Microsoft Reflect (sociaal-emotioneel leren) kunnen je ondersteunen in het aanpakken van deze agendapunten. Wij gaan je helpen met deze vertaalslag van visie naar technologie. Let’s go!

EMOTIONELE INTELLIGENTIE DE TOEKOMST?

Hoe zou de wereld eruit zien als de mensen die de macht hebben onderwijs hebben genoten waar de nadruk ook ligt op emotionele intelligentie? Hoe zouden de leiders grote vraagstukken als het klimaat en mentale gezondheid dan benaderen? Welke punten zouden er dan het hoogst staan op jouw schoolagenda?

Maarliefst 80% van de docenten gelooft dat positieve emoties cruciaal zijn voor een succesvolle schoolloopbaan. Dus nog een reden om aan de slag te gaan met de monsters van Reflect.

Met SPEYK blogs laten we je kansen zien, zodat je kunt gaan ontdekken en experimenteren met bijvoorbeeld apps en functionaliteiten in Teams die je meer digitaal gemak gaan opleveren. Op LinkedIn delen we nieuwe blogs, dus wil je een notificatie van nieuwe blogs? Volg ons dan. Dat vinden we leuk.

HOE VOEL JIJ JE VANDAAG?

Aan de slag gaan met emoties, dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Voor sommigen misschien ongemakkelijk en eng. Hoe voel ik me? Hoe voelen leerlingen zich voordat de les begint, na een opdracht en na een schooldag? De monsters gaan dit proces laagdrempeliger en eenvoudiger maken.

Het wordt eenvoudiger om emoties te benoemen. Het is nieuw, visueel ingericht en roept associaties op van animatiefilms en games. Welke leerling wordt hier nou niet enthousiast van? 

HANDLEIDING ‘AAN DE SLAG MET MICROSOFT REFLECT EN DASHBOARD’.

Kijk de video voor een snel en beknopte uitleg hoe je kan gaan werken met Reflect en de monsters in de klas. Ik word er zelf altijd enthousiast van hoe je technologie positief kan inzetten voor kinderen en ook nog eens op sociaal-emotioneel vlak, waar gelukkig steeds meer oog voor is. Zo kunnen leerlingen zowel kennis opdoen als zelf weerbaar worden en hun persoonlijkheid en gedrag uitvinden. We bieden je ook een digitale handleiding aan om zo stap voor stap te leren werken met Microsoft Reflect. 

ER IS VEEL MEER!

Er is nog veel meer te vertellen over deze handige app in Teams en dat gaan we zeker doen de komende tijd. Voor nu alvast veel plezier met proberen en experimenteren!

AAN DE SLAG IN DE KLAS?

Wil je aan de slag met de emotie monsters in de klas? Voor de bovenbouw en het voortgezet onderwijs hebben we een gave video die de monsters introduceert. Helaas is hij alleen beschikbaar in de Engelse taal, maar zie het als een extraatje om gelijk aan de ontwikkeling van Engels te werken én aan de slag te gaan met sociaal-emotioneel leren door middel van tech. Succes!

Hoi, ik ben Jessica. Sinds 2007 SPEYK-er met een passie voor tech en onderwijs. Samen met mijn collega’s zet ik mij in om de beste digitale beleving voor iedereen te creëren.

 Uiteindelijk werken we samen toe naar een hoger doel: het beste onderwijs voor ieder kind vandaag en een eerlijke kans voor morgen. Dat is de missie van SPEYK, maar ook een grote drijfveer voor mij als persoon.

Jessica Blijleven – Rentenaar
Teamlead Marketing & Communicatie bij SPEYK

0
0
0
1
0