Er is nu een Digitaal Portfolio module beschikbaar vanuit SPEYK voor het voortgezet onderwijs. Deze is ontwikkeld met een technische en functionele invulling op basis van de technologie, apps en toepassingen die Office 365 te bieden heeft. Het is een persoonlijke en interactieve omgeving waar leerlingen hun digitale schoolmaterialen kunnen verzamelen.

 

Interactieve omgeving

In een digitaal portfolio laten leerlingen hun persoonlijke ontwikkeling en resultaten zien. De leerlingen zijn zelf eigenaar van hun portfolio en bepalen ook met wie zij het portfolio delen. Dat kan met een docent, maar ook met een ouder of verzorger. Zij plaatsen eenvoudig materiaal dat zij zelf hebben ontwikkeld, zoals projecten en werkstukken. 

Een digitaal portfolio is interactief. Docenten, leerlingen of externen geven feedback op het materiaal en de vormgeving. In het voortgezet onderwijs ondersteunt het digitaal portfolio bij de ontwikkeling van ict-basisvaardigheden en mediawijsheid. Wanneer de leerling de opleiding heeft afgerond, dan kan hij zijn digitaal portfolio meenemen. 

Key-features van het Digitaal Portfolio van SPEYK:

  • Past volledig binnen elke digitale lesmethode;
  • Vanaf leerjaar 1 tot einde studieloopbaan;
  • Leerling is in controle;
  • Leerling kan om goedkeuring vragen op opdrachten/projecten/documenten aan de docent;
  • Docent kan feedback geven wat wordt opgeslagen in het portfolio;
  • Docenten krijgen een portfolio overzicht van alle leerlingen waar deze les aan geeft;
  • Bijhouden van vaardigheden in profiel.

Combineer het Digitaal Portfolio met DigiPlein365

In DigiPlein365 kunnen leerlingen online leren en samenwerken. Het is een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving waarin overal, op elk moment en op elke device gewerkt kan worden. Hier worden documenten, informatie en nieuws binnen een handomdraai gedeeld. Ook resultaten worden hier gepubliceerd. Bij het inloggen in DigiPlein365 ziet de leerlingen direct het lesrooster en het laatste nieuws van de school. 

Docenten werken eenvoudig samen in dezelfde omgeving als leerlingen of collega’s. Zij kunnen documenten volgen en direct feedback geven. Geheel ingericht op de rol van de docent. Met één druk op de knop delen zij belangrijke mededelingen met leerlingen, collega’s of ouders. Onderwijsprocessen worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd, wat veel tijd bespaart.

Door het Digitaal Portfolio op te nemen in DigiPlein365 blijven alle gedeelde documenten, data en bestanden in één omgeving. De module integreert volledig met DigiPlein365.

Het Digitaal Portfolio is als losse module verkrijgbaar, maar ook gecombineerd met DigiPlein365.

Ben jij benieuwd hoe het Digitaal Portfolio van SPEYK eruit ziet? Wij geven jou graag een demo. Vraag het aan via onderwijs@speyk.nl of bel ons op 0318 – 743 333

0
0
0
0
0