Het nieuwe schooljaar begint met de publicaties van maar liefst twee E-boeken, speciaal gecreëerd voor het onderwijs. Ons doel is om jou inspirerende en nieuwe inzichten te geven. De kennis die we met je delen is opgebouwd uit ervaringen uit het werkveld en de verschillende online publicaties en onderzoeken. We stellen je vragen (cursief) om de informatie direct te projecteren op jouw school.

Haal de wereld binnen op school

In het eerste E-boek “Haal de wereld binnen op school, de worsteling met technologie” delen we vanuit onze professie en ervaring met technologie en het onderwijs ons beeld op de worsteling die scholen ervaren met enerzijds de verschuiving van applicaties, leermiddelen e.d. naar de Cloud, en anderzijds hoe zij voor de uitdaging staan om de gezichten op school dezelfde richting uit te krijgen; op vooruit!

Daarom hebben wij een E-boek geschreven, welke je inzichten geeft in de mensen die om moeten gaan met het digitale tijdperk, je leest meer over de gevolgen voor het onderwijs, de rol van ICT en we delen kennis en ervaring van scholen die de digitale transformatie doorlopen inclusief de stap na de techniek; het begeleiden van mensen op school in de nieuwe digitale manier van werken (adoptie). Download ons e-boek hier (gratis kennis).

Mediawijsheid

Het tweede E-boek heeft als hoofdonderwerp “Mediawijsheid”. Eén van de belangrijkste ontwikkelpunten op dit moment is de positie van media in de samenleving. Niet alleen volwassenen hebben toegang tot het gebruik ervan, veel kinderen krijgen er al op vroege leeftijd mee te maken.

We zitten midden in de digitale transformatie. Omdat communiceren door deze trend aanzienlijk is veranderd, op zowel zakelijk als persoonlijk gebied, heeft dit ook grote invloed op het gedrag en de opvoeding van kinderen. Zij moeten niet alleen leren communiceren, maar ook digitaal communiceren. Hoe doe je dat op een correcte wijze? Hoe ga je hier als school mee om? Dat is waar dit e-boek om draait. Download ons e-boek hier (gratis kennis).

Dit zijn de twee E-boeken hebben gepubliceerd binnen het thema de digitale transformatie op scholen. Je vindt ze hier!

0
0
0
0
0