SPEYK zit thuis. Net als vele andere organisaties in Nederland zitten onze collega’s voor een groot deel thuis te werken. Gelukkig is er Microsoft Teams en kunnen we eenvoudig samenwerken, net zoals op kantoor. Maar hoe zit iedereen erbij? Wij waren nieuwsgierig en wilden dit graag weten. En welke voordelen en nadelen zitten er vast aan thuiswerken? Vorige week waren de eerste collega’s aan het woord, deze week zes nieuwe foto’s!

Jaap Hammink – Technisch Consultant

Voordeel thuiswerken:
Zonder reistijd heb je tijd over voor andere dingen.

Nadeel thuiswerken:
Eerst werk, dan hobby’s, of tegelijk?

Erwin Peters – Sales & Marketing Manager

Voordeel thuiswerken:
Het voordeel van thuiswerken is dat ik geen reistijd heb naar de zaak of naar de klantafspraken. Hierdoor werk ik efficiënter en kan meer taken gedaan krijgen op een dag. Tevens is het fijn om meer mee te krijgen van de dagelijkse dingen die zich in het gezin afspelen.

Nadeel:
Het nadeel van thuiswerken is dat je niet alles via telefoon of videobellen kunt afhandelen. Ook de werkplek is kwalitatief minder dan op de zaak. Tot slot mis ik natuurlijk de typische SPEYK humor op kantoor.

 

Mariska Kersseboom – Beckerman – Administratief Medewerker

Voordeel thuiswerken:
Je werkt productiever als je echt even aan de gang kunt.

Nadeel thuiswerken:
Kinderen die thuis zijn is niet altijd een praktische combinatie met werk.

Jeroen Slagman – Project Consultant

Voordeel thuiswerken:
Rustiger werken (ik heb geen kinderen 😉), soms meer gedaan krijgen, minder hectiek dan op kantoor.

Nadeel thuiswerken:
Die hectiek ga je ook missen: spontane gesprekken met collega’s worden minder. Ook mis je een stukje lichaamsbeweging op een dag en daarnaast slaat op een gegeven moment de “cabin fever” een beetje toe.

Jessica Blijleven – Teamlead Marketing

Voordeel thuiswerken:
Het voordeel van thuiswerken is voor mij dat ik meer focus kan hebben op mijn werkzaamheden en daardoor uiteindelijk creatiever kan zijn en effectiever te werk kan gaan (én dichtbij het koffie apparaat nu; coffee all day!).

Nadeel thuiswerken:
Het nadeel van thuiswerken is voor mij het sociale gemis. Directe collega’s spreek ik sowieso digitaal, maar juist de collega’s waar je niet direct mee samenwerkt en sprak tijdens een rondje SPEYK of lunch. Dat mis ik zeker!

 

Jan-Pieter Verolme – Technisch Business Consultant

Voordeel thuiswerken:
Ik ga thuis als een speer. Met fijne hardware van SPEYK om mee te werken en ik houd altijd een flink glas Rivella Green Tea bij de hand.

Nadeel thuiswerken:
Het nadeel van thuiswerken is natuurlijk dat je minder interactie hebt met collega’s.

Hulp nodig bij het thuiswerken? Bijvoorbeeld met Microsoft Teams? Wij hebben een pagina gemaakt over thuiswerken met uitleg, handleidingen, instructievideo’s en tips. Klik op de knop hieronder.

0
0
0
0
0