“De verbindende factor binnen Stichting CPOW voor leerkrachten en medewerkers”

T. van der Stam, ICT Consultant CPOW

Voorstellen

Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland richt zich op het hoogst haalbare op het gebied van kennis en vaardigheden, talentontwikkeling én het welzijn van de kinderen. CPOW heeft de ambitie om het verdiepend leren bij leerlingen en teams verder te ontwikkelen. Hierdoor is het onderwijs op de toekomst gericht. Leerlingen worden voorbereid op de snel veranderende maatschappij. Hierbij is de inzet van ICT een belangrijk middel om deze ambitie te realiseren. CPOW is verantwoordelijk voor 17 basisscholen in Purmerend, Edam, Ilpendam, Landsmeer, Marken en Monnickendam.

Aanleiding

Stichting CPOW maakte reeds gebruik van Microsoft 365. Zo was de mailomgeving gemigreerd naar Exchange Online en waren de persoonlijke documenten ondergebracht in de OneDrive van de medewerkers en de gedeelde documenten in SharePoint. Echter, de standaard Microsoft 365 omgeving nodigde de medewerkers niet echt uit om er naar toe te gaan. Veel documenten waren niet of moeilijk terug te vinden door gebrek aan structuur. Daarnaast ontbrak er een vertrouwde CPOW landingspagina, die herkenbaar is voor de medewerker en die bijdraagt aan het verbinden van medewerkers tussen de scholen, maar ook tussen de scholen en het bestuurskantoor.

Oplossing

Na meerdere gesprekken tussen stichting CPOW en SPEYK is er gekozen voor DigiPlein365, de digitale werkomgeving, gebaseerd op Microsoft 365 voor alle medewerkers. Iedere medewerker heeft nu zijn of haar gepersonaliseerde werkomgeving, die tijd, plaats en device-onafhankelijk benaderbaar is voor alle processen die te maken hebben met het secundaire proces. De omgeving is herkenbaar gemaakt in de huisstijl van stichting CPOW.

De onderliggende SharePoint omgeving is omgezet van een klassieke naar een moderne weergave, waardoor de onderlinge samenwerking en communicatie eenvoudiger is geworden en verbeterd is door gebruik te maken van de social mogelijkheden. Tevens is er gekozen voor een eenduidige manier waarop nieuws binnen CPOW wordt gepresenteerd. Dit nieuws kan in een handomdraai gericht worden aan specifieke doelgroepen.
Documenten zijn beter vindbaar geworden, doordat deze zijn ondergebracht binnen de juiste samenwerkingsomgevingen. Hierdoor zijn de medewerkers minder tijd kwijt aan het zoeken en vinden van documenten en informatie.

Parnassys SSO
Voor de koppeling naar het leerlingvolgsysteem Parnassys wilde stichting CPOW graag een Single Sign On (SSO) koppeling. Dit houdt in dat met één keer inloggen in DigiPlein365 de koppeling naar Parnassys direct wordt geopend. Door Parnassys veilig en via deze SSO koppeling aan te bieden binnen DigiPlein365 wordt het voor de medewerkers eenvoudig om met één klik gepersonaliseerd in te loggen.

Door de samenwerking met SPEYK en inzet van DigiPlein365 wordt de onderlinge samenwerking en interne communicatie gestandaardiseerd en flink verbeterd. De medewerkers van stichting CPOW hebben een gepersonaliseerde werkomgeving, herkenbaar in de huisstijl van CPOW, welke op ieder device en plaats-onafhankelijk is te gebruiken.

Wil jij ook structuur aanbrengen in jouw schooldocumenten en de vindbaarheid vergroten? Wij gaan graag met jou in gesprek hierover. Neem contact op via onderstaande button.

10
1
0
0
0