Microsoft Teams, Zoom, Skype, etc. Welk platform is het veiligst? De afgelopen maanden heeft bijna elke organisatie gebruik gemaakt van werken op afstand in welke vorm dan ook. Velen van ons hebben met elkaar online vergaderd waarbij programma’s zoals Skype, Zoom, etc werden ingezet.

Dat is prima als je snel een vergadering op wilt zetten om in contact te blijven met je collega’s. Maar deze platforms brengen ook risico’s met zich mee. Dit zijn de feiten: 

Skype stopt ermee

Skype stopt ermee op 31 juli 2021. Vanaf die datum is de applicatie niet meer toegankelijk en ondersteund.

Veiligheid van Zoom onzeker

Toen scholen en bedrijven ineens massaal communicatie software gingen downloaden, was Zoom een populaire speler. Al snel werd bekend dat dit platform niet veilig was en ongerechtigde personen eenvoudig konden inbreken in vergaderingen. Hierna heeft Zoom verbeteringen aangebracht in de beveiliging. Maar het platform vertoont helaas nog steeds mankementen op het gebied van beveiligingen.

Waarom zou je als bedrijf juist gebruik moeten maken van Teams?

Wil je als organisatie echt een online platform voor je medewerkers creëren, waarin ze niet alleen met elkaar communiceren maar ook met elkaar kunnen samenwerken? Dan heb je Microsoft Teams nodig.

 • Onderdeel van het Microsoft 365 abonnement
  Microsoft Teams is een online dienst wat voor de meeste gebruikers geïntegreerd is in het Microsoft 365 abonnement. Dus waarschijnlijk heb je het al in huis! Het moet alleen nog goed ingericht worden.
 • Teams integreert met Office 365 en applicaties van derden
  Een groot voordeel van Microsoft Teams is de integratie met Office 365-applicaties zoals Word, Excel en Yammer. Gebruikers zijn al gewend om met deze programma’s te werken en zullen snel gewend zijn aan het nieuwe werken.
 • Altijd, overal en op elk device toegang tot data en documenten
  Online documenten en bestanden veilig opslaan, beheren en delen waar je ook bent.
 • Efficiënt samenwerken met je collega’s
  Samenwerken aan projecten wordt eenvoudig in Microsoft Teams. Overleggen, vergaderen en bestanden delen vanuit één centrale plek. Je kunt met meerdere gebruikers gelijktijdig samenwerken in documenten.
 • Werken vanuit één centrale plek.
  Alle applicaties zijn benaderbaar en toegankelijk vanuit een gepersonaliseerde portal.
 • ‘State of the art’ Security & Compliance
  Elk jaar investeert Microsoft 1 miljard dollar in cybersecurity. Microsoft Teams is gebouwd op basis van de cloud van Office 365 en bevat dezelfde geavanceerde functies voor beveiliging en compliance. In Microsoft Teams kun je opties instellen zoals two-factor authentication, single sign-on via Active Directory of versleutelde gegevens.

Wij maken graag een persoonlijk advies voor jouw organisatie of onderwijsinstelling. Wij helpen jou met de overstap van Skype of Zoom naar Microsoft Teams. Dit doen wij op een doordachte wijze met oog voor jouw mensen. Op die manier hoeft de overstap geen tijdrovende ervaring te zijn en houd je tevreden medewerkers.

Ik wil graag advies over Microsoft Teams
0
0
0
1
3