Verbonden blijven. Juist in deze tijd!

Snel aan de slag met Microsoft Teams

Samen sterk, juist nu!

Thuiswerken en toch verbonden blijven. Microsoft Teams is op dit moment hot. SPEYK wordt overspoeld met vragen. Heb jij vragen over de juiste inzet van Teams binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Ik wil graag advies over Microsoft Teams

Wat is Teams en hoe werkt het?

Ineens word je gedwongen om op een andere manier samen te werken. Vanuit huis, achter je laptop. Met Microsoft Teams blijf je verbonden met elkaar,
kun je samenwerken aan projecten vanuit een centrale plek en kun je online met elkaar vergaderen. 

We hebben, speciaal voor jou, een aantal handleidingen gemaakt die jou helpen om snel aan de slag te gaan met Microsoft Teams.

Hoe ga je aan de slag met Microsoft Teams in de klas?

Wij hebben voor jou een aantal instructievideo’s gemaakt waarin je kunt zien wat er mogelijk is binnen Teams.
Volg de stappen in de video’s en ontdek hoe je eenvoudig een vergadering aanmaakt, documenten deelt en opdrachten online uit kan delen.

1. Een vergadering of les aanmaken

3. Deelnemen aan een les of vergadering

2. Een PowerPoint delen op het scherm tijdens een online meeting

4. Een klas of team aanmaken

Fit blijven, thuis én in je hoofd!

Futloos achter je bureau omdat de sportschool dicht is? Neem nu je verantwoordelijkheid voor jouw fitheid en vitaliteit. Door te blijven sporten zorg je ervoor dat je gemotiveerd aan het werk blijft.

Samen met onze sport partner Inner Stance hebben wij een te gekke workout bedacht. Neem elke dag even de tijd om deze oefeningen te doen en ervaar het verschil!

Meer workouts vind je op

www.togetherwegotthis.nl

Online Koffie met …

Thuiswerken is op dit moment de nieuwe norm. Hoe ga jij hiermee om? Hoe werk jij samen met collega’s? Hoe blijf je verbonden met elkaar?

De Marketing dames van SPEYK zijn gewend om fysiek met elkaar te overleggen. Nu doen ze dat online. In deze video laten zij zien hoe ze samenwerken, productief en toch verbonden blijven.

Wel missen we allemaal onze collega’s. Koffiedrinken bij het koffiezet automaat. Samen kletsen. Even dat contact met elkaar. Daarom hebben wij bij SPEYK wekelijks een online koffiemomentje.  Op afstand en toch verbonden.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij verbonden blijft en samenwerkt met je collega’s? Laat je het ons weten?

Veelgestelde vragen over thuiswerken met Microsoft Teams

Waar kan ik Teams downloaden?

Je kunt Teams downloaden op de website van Microsoft of de app downloaden in de Appstore of Google Play: https://products.office.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app

Wat moet ik doen na het downloaden van Teams?

Bekijk onze pagina met handleidingen om snel en eenvoudig aan de slag te kunnen gaan.

Hoe voeg ik collega's of leerlingen toe aan een team?

In onze handleiding Werken met Teams lees je eenvoudig hoe je andere gebruikers toevoegt aan een team. Download de handleiding hier. 

Hoe voorkom ik een wildgroei aan Teams?

Denk goed na welke gebruikers je wilt toevoegen aan een team en voor welke doeleinden. Elk team of afdeling heeft een unieke manier van samenwerken. Daardoor is de inrichting van Teams elke keer weer anders. Je brengt structuur aan door vaste woorden of codes te gebruiken in de naamgeving van teams en kanalen.

Kan ik bestanden verplaatsen van kanaal naar kanaal?

Ja, dit kan. Bij een bestand heb je de optie ‘Verplaatsen naar’. Hierin kun je kiezen voor een andere locatie, ook binnen andere teams of kanalen.

Hoe zet ik een online vergadering op?

In onze handleiding Werken met Teams lees je eenvoudig hoe je een online vergadering plant en uitvoert. Download de handleiding hier. 

Hoe nodig ik gasten van buiten mijn organisatie uit?

Bij Oproepen zie je de optie Contacten staan. Hierbij staat rechts in het scherm een knop ‘Contact toevoegen’. Hier kun je een e-mailadres invoeren, ook van gebruikers buiten jouw organisatie.

Hoe start ik een online les op met mijn klas?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas lees je eenvoudig hoe je een online les plant en uitvoert. Download de handleiding hier. 

Hoe kunnen docenten en leerkrachten opdrachten maken en klaar zetten?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas lees je eenvoudig hoe je opdrachten maakt en uitdeelt aan leerlingen. Download de handleiding hier. 

Is het mogelijk om een overzicht bij te houden van ingeleverde opdrachten?

In onze handleiding Werken met Teams in de klas hebben wij omschreven waar je opdrachten kunt bijhouden en feedback kunt geven. Download de handleiding hier. 

Laatste blogs

Fokkerstraat 36

 

3905 KV Veenendaal

0318 - 743 333