Technologie is een steeds groter onderdeel in het creëren van de beste digitale werk- en leeromgeving. De afgelopen weken hebben wij vanuit SPEYK al veel kennis en informatie gedeeld over een belangrijk aspect wat technologie met zich meeneemt; digitale veiligheid. Cybersecurity is bij veel organisaties een belangrijk punt op de agenda. Heel goed, want veilig digitaal kunnen werken is belangrijk voor ons allemaal. Technologie zorgt er daarnaast ook voor dat we met veel meer gemak kunnen werken, maar benutten we die mogelijkheden wel voldoende? Hoog tijd om Digitaal Gemak meer toe te lichten!

Boodschappen bestellen of een afspraak inplannen bij de kapper hebben we tegenwoordig in een paar klikken geregeld. Onze smartphone staat vol met apps die ons (privé) leven veel gemakkelijker maken. Het vreemde is, is dat we dit thuis met gemak inzetten, maar op het werk dit lijken te vergeten. Daar werken we in enorme Excel bestanden of moeten we inloggen op verschillende systemen die niet met elkaar communiceren. Dit kan anders! Welke rol heeft ICT en aanverwante diensten hierin? 

Replacing teachers

GEBRUIK TECHNOLOGIE VANUIT JOUW EIGEN STRATEGIE

Welke rol je ook hebt binnen een organisatie; digitaal gemak ga je pas ervaren als er op voorhand keuzes met betrekking tot technologie gemaakt worden vanuit de eigen strategie van de organisatie. Leidend moeten zeker niet de beloftes van technologie zijn. De relevantie van technologie en of het bijdraagt aan de strategie is belangrijk.

DE JUISTE BALANS VINDEN IN VEILIGHEID EN GEMAK IS DE UITDAGING

Het is goed om je te beseffen dat alles ‘dichttimmeren’ op school of binnen jouw bedrijf misschien de risico’s op cybercrime incidenten verkleind, maar dat gebruikerservaring en werkgemak net zo belangrijk is. Het is dus altijd een kwestie van keuzes maken en prioriteiten stellen. Hoe zorg ik dat medewerkers efficiënt en blij hun werk kunnen blijven doen op een niveau van veiligheid die binnen de norm is, vanuit eigen bestuurders en vanuit het normenkader die de overheid stelt? 

Wat is de juiste balans voor jullie? De komende tijd zullen we binnen het thema digitaal gemak meer inzicht geven in deze waarde. Dat maakt dat je de juiste balans nog beter kunt maken.  

Meer weten over het normenkader voor onderwijsinstellingen?
Klik hier voor meer informatie.

 

 

DURF TE PROBEREN EN EXPERIMENTEREN

Als kind leren we al in Nederland om dingen uit te proberen en te testen. Als we ouder worden overdenken de meesten meer en worden we voorzichtiger. Juist als het proberen met technologie te maken heeft. Zo zonde! De drempel om dit met technologie te doen lijkt vaak nog een brug te ver, terwijl hier juist zoveel waarde en potentie ligt als we spreken over digitaal gemak. 

Doordat Microsoft en SPEYK steeds meer vanuit een platformfilosofie werken is het ontwikkelen in technologie ook steeds toegankelijker voor meer mensen. Je hoeft niet meer een technisch specialist te zijn om bijvoorbeeld een app te bouwen, rapportages digitaal in te richten of processen te automatiseren. Jij en ik kunnen dit nu ook. Complexe processen vragen natuurlijk altijd om een specialist en begeleiding, maar er zijn al zoveel kleine processen die dagelijks terugkeren, maar geautomatiseerd zoveel winst opleveren in tijd en plezier. De uurtjes experimenteren verdienen zich dubbel en dwars terug. Niet alleen commercieel gezien maar ook vanuit de ontwikkeling van je medewerkers. Dus kom maar op met die proeftuinen naar digitaal gemak! 

Wist je dat SPEYK-ers Sven en Jan-Pieter workshops geven voor beginners en gevorderden om bijvoorbeeld apps te leren bouwen met behulp van het Microsoft Power Platform? Door hiermee te ‘spelen’ doe je veel kennis op van de mogelijkheden. Zodoende kan je het optimaliseren en automatiseren van werkprocessen versnellen. De positieve impact is direct merkbaar op de werkvloer en in de klas. Op 1 juni geven we voor mensen uit het onderwijs een workshop ‘Hoe bouw je een app?’ voor beginners. Kijk hier voor meer info. 

ZET SAMEN DE EERSTE STAPPEN NAAR MEER DIGITAAL GEMAK

Luisteren naar de mensen met wie je samenwerkt en het selecteren van de beste initiatieven is een eerste stap naar het toewerken naar meer digitaal gemak. Vervolgens is ondersteuning (vanuit verantwoordelijken) en het voorzien in middelen hetgeen dat nodig is om experimenten te doen slagen. Denk aan het blootleggen van een veelvoorkomend proces; het inschrijven op een cursus of registreren van een lunch. Doe je intrede in die proeftuin en herzie het proces, optimaliseer en automatiseer met de tools uit het Microsoft Power Platform. Kom je er toch niet uit? Dan zijn er altijd nog Power Platform specialisten van SPEYK die met je mee kunnen denken en bouwen😉

BLIJF ONS VOLGEN VOOR MEER INSPIRATIE OVER DIGITAAL GEMAK

De komende weken nemen wij je mee in de wereld van digitaal gemak. Alles rondom procesoptimalisatie komt aan bod. Dus staat dit bij jou hoog op de planning? Houd onze socials dan in de gaten en of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk staan we je ook graag persoonlijk te woord! 

 

             Lisanne van de Kuilen
             Campagne & Event marketeer

Katja van Well
0
0
0
0
0