Als Transitiemanager ben jij de verbinder tussen onderwijs, bedrijfsvoering en IT.
Jij begeleidt een school of meerdere scholen in hun transitie naar toekomstbestendige en nieuwerwetse ICT!

Daarom kies jij voor SPEYK!

 • Salarisindicatie ligt tussen de €4.000,- en €6.000,-, goed pensioen én 25 vakantiedagen;
 • Bonusregeling & leaseauto;
 • Iedere dag een gezonde lunch van huischef Ies in ons eigen restaurant;
 • Goede coaching en begeleiding;
 • Persoonlijk opleidingsbudget van €3000,-;
 • BY-SPEYK’er programma met onbeperkt gratis events binnen cultuur, mind, food en bewegen voor jou en een vriend of vriendin;
 • Een hechte groep (leuke) collega’s.

Spreekt dit jou aan? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

 • Strategische en tactische advisering m.b.t. het moderniseren van de ICT inclusief het vertalen naar de operatie;
 • Verbinder zijn tussen onderwijs, bedrijfsvoering en ICT;
 • ICT-afdeling begeleiden in technische, functionele en organisatorische vernieuwingen;
 • Opzetten en begeleiden van informatie- en verandermanagement van onderwijs- en bedrijfsprocessen;
 • Intern projectmanagement.

Direct reageren op deze vacature?
Stuur jouw motivatie en CV naar Chianne via werkenbij@speyk.nl. Bij haar kan je ook terecht voor meer informatie of bel naar 0318–743 333.

Wat ga je doen?

Voor ieder kind het beste onderwijs vandaag en een eerlijke kans voor morgen. Dat is SPEYK’s intrinsieke motivatie.
Als Transitiemanager bouw je mee aan duurzaam en modern onderwijs en begeleidt je scholen in hun ICT-transitie van A tot Z.

Vanuit een technische, functionele en organisatorische inventarisatie (nulmeting) maak je een advies en een roadmap om de ICT-omgeving te kunnen laten voldoen aan de laatste standaarden, passend bij de ambitie van de school. Je zorgt dat het toekomstbestendig is en dat het aan kan sluiten bij het onderwijs van morgen.

In jouw rol word je ingezet om dit traject vanuit de doelstellingen en ambitie van de school te initiëren en te begeleiden. Dit start met het vastleggen van de strategische uitgangspunten van de school en het verder concretiseren d.m.v. een roadmap ICT. Vanuit hier zal je deeltrajecten opstarten en fungeren als interne projectleider met als doel het vernieuwingstraject te begeleiden binnen de school.   

Met jouw kennis van en ervaring in het onderwijs weet je als geen ander de eisen en wensen van de school te inventariseren. Je kijkt naar verbeteringen voor de organisatie, de processen en de informatiestromen. Vanuit hier draag je een passende (ICT)oplossing aan en zorg je dat deze ter uitvoering wordt gebracht.

Wanneer pas je bij SPEYK?

Als Transitiemanager is het belangrijk dat je het onderwijs, snapt; de onderwijsorganisaties, de processen en applicaties en de onderwijsketen. Maar wellicht is liefde voor de onderwijssector nog wel het belangrijkste.

Daarnaast heb je een brede algemene kennis van ICT-systemen en weet je deze in de praktijk toe te passen. Je hoeft niet zelf aan de knoppen te draaien, maar je moet wel weten wat het doet. Je hebt kennis van of ervaring met Microsoft 365, Teams, Power Platform, Azure, Windows 10 / 11, Mobile Device (application) Management, firewalls en/of, Wifi & switching.

Binnen je rol kom je met veel verschillende gesprekspartners in aanraking die ieder andere belangen hebben. Goed kunnen communiceren en jezelf kunnen verplaatsen in zowel de klant, je collega’s en de leveranciers als de verschillende teams die in de transitie betrokken zijn is belangrijk om succesvol te kunnen zijn in jouw rol.

Verder nog een paar kreten die wij vinden passen bij een transitiemanager: hoog verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendig, probleemoplossend, servicegericht, aanjager, motivator, gunfactor en besluitvaardig.

Interesse? 

Leuk!  We ontvangen graag je cv en een korte motivatie. Binnen een week hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking.  

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature? Stel ze gerust! 

Meer weten of kennismaken?

Chianne van der Wal-Horsten
HR & Recruitment

E: werkenbij@speyk.nl
T: 0318–743 333

Acquisitie door ZZP-ers of marketingbureaus wordt niet op prijs gesteld.

3
0
1
2
4