Als Transitiemanager ben jij de verbinder tussen onderwijs, bedrijfsvoering en IT. Jij begeleidt een school of meerdere scholen in hun transitie naar toekomstbestendige en nieuwerwetse ICT!

Direct reageren op deze vacature voor Transitiemanager?
Stuur jouw motivatie en CV naar Chianne van der Wal-Horsten via c.horsten@speyk.nl. Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie of bel naar 0318–743 333

Wat ga je doen?

Als Transitie Manager begeleidt je scholen in hun ICT-transitie van A tot Z. Vanuit een technische en organisatorische inventarisatie maak je een advies en een roadmap om de ICT-omgeving te kunnen laten voldoen aan de laatste standaarden. Je zorgt dat het toekomstbestendig is en dat het aan kan sluiten bij het onderwijs van morgen.

In jouw rol wordt je ingezet om dit traject vanuit de gedachtegang van de organisatie te initiëren en te begeleiden. Dit start met het vastleggen van de strategische uitgangspunten van de school en het verder concretiseren d.m.v. een roadmap. Vanuit hier zal je deeltrajecten opstarten en fungeren als interne projectleider.   

Met jouw kennis van en ervaring in het onderwijs weet je als geen ander de eisen en wensen van de school te inventariseren. Je kijkt naar verbeteringen voor de organisatie, de processen en de informatiestromen. Vanuit hier draag je een passende oplossing aan zorgt dat deze ter uitvoering wordt gebracht.

Spreken onderstaande taken je aan? Dan ben jij wellicht de persoon die wij zoeken!

 • Tactische en strategische advisering
 • Verbinder tussen onderwijs, bedrijfsvoering en ICT
 • ICT-afdeling begeleiden in technische en organisatorische vernieuwingen
 • Aanjager voor het afstemmen van onderwijs- en bedrijfsprocessen
 • Informatiemanagement
 • Interne projectleider

Daarom kies jij voor SPEYK!

In mei verhuizen we naar een gloednieuw kantoor in Veenendaal! Een prachtig licht pand met groot dakterras waar we regelmatig de BBQ aan gaan gooien en we krijgen een heuse huischef die elke dag een gezonde en lekkere lunch voor ons gaat bereiden. Nog niet helemaal overtuigd? Je krijgt van ons ook:

 • Mooi salaris, 25 vakantiedagen, goed pensioen
 • Device naar keuze en leaseauto
 • Persoonlijk opleidingsbudget van €3.000,- dat je helemaal op mag maken
 • Een hechte groep collega’s
 • Een flexibele en betrokken werkgever
 • Elke dag vers fruit in ons Koffiehuys
 • Share & Inspire events waarin we kennis, ervaring en gezelligheid combineren
 • Regelmatig leuke bedrijfsuitjes en gezamenlijke diners

Wanneer pas jij bij SPEYK?

Als Transitie Manager is het belangrijk dat je het onderwijs snapt; de onderwijsorganisaties, -processen en -applicaties. En wellicht is liefde voor de onderwijssector nog wel het belangrijkste.

Daarnaast heb je een brede algemene kennis van ICT-systemen en weet je deze in de praktijk toe te passen. Je hoeft niet zelf aan de knoppen te draaien, maar je moet wel weten wat het doet. Kennis van Netwerkinfra, Serverinfra, Azure IaaS, Identity & Access Management, Security en uiteraard Microsoft 365 zijn een vereiste.

Binnen je rol kom je met veel verschillende gesprekspartners in aanraking die ieder andere belangen hebben. Goed kunnen communiceren en jezelf kunnen verplaatsen in zowel de klant, je collega’s en de leveranciers als de verschillende teams die in de transitie betrokken zijn is belangrijk om succesvol te kunnen zijn in jouw rol.

Verder nog een paar kreten die wij vinden passen bij een Transitie Manager: hoog verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendig, probleemoplossend, servicegericht, aanjager, motivator, gunfactor en besluitvaardig. En verder ben je uiteraard een gezellige collega die samen met ons successen wil vieren!

Interesse?

Leuk! We ontvangen graag je cv en een korte motivatie. Binnen een week hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature? Stel ze gerust!

Contactpersoon
Chianne van der Wal-Horsten
HR & Recruitment
E: c.horsten@speyk.nl
T: 0318–743 333