“Onze ICT omgeving vormt niet langer een beperking voor het goed organiseren van onderwijs, maar faciliteert het juist.”

Ronald Staal, IT Specialist

Voorstellen
Vereniging Christelijk Onderwijs Groningen is een onderwijsinstelling met elf Christelijke basisscholen in de stad Groningen. VCOG verzorgt met 250 medewerkers onderwijs aan ruim 3200 kinderen wonend in verschillende wijken van de stad. Dat brengt een uitdagende veelkleurigheid met zich mee. Door kwaliteitsverbetering en vernieuwing wil de VCOG een onderwijsorganisatie zijn die samen leert, optrekt en werkt. Respect en dialoog staan centraal in de scholen en VCOG noemt zich dan ook met trots ‘Kleurrijk en Bijzonder’.

Aanleiding
Nog te weinig worden ICT middelen ingezet vanuit de visie op onderwijs. Ook wordt vanuit dat perspectief minder gekeken naar wat ICT de school(besturen) kan bieden als we kijken naar de voornaamste reden van integratie van ICT en onderwijs: het verhogen van de kwaliteit. De doelstelling van het project bij de VCOG was het realiseren van een migratie naar Office 365 door SPEYK, waarbij de omgeving zo wordt ingericht dat de kwaliteit van leeropbrengsten, werkplezier en samenwerken voor alle gebruikers verhoogd. Deze genoemde zaken zijn eisen die de medewerkers en leerlingen aan de onderwijsondersteunende ICT stellen.

Oplossing
Gekozen is voor de Microsoft Surface Pro 4 in combinatie met Office 365. Daarnaast maakt VCOG gebruik van DigiPlein365, een leer- en werkplek gebaseerd op standaard Office 365 componenten. Bestaande uit SharePoint, Exchange, OneDrive en online officeapplicaties aangevuld met de onderwijsapplicaties waar VCOG gebruik van maakt. Door een goede combinatie van deze onderdelen te maken kunnen de medewerkers van VCOG hun documenten eenvoudig bewerken en delen, vergadert men digitaal en staan ieders favoriete en dagelijks benodigde onderwijsapplicaties in een persoonlijk overzicht. Leerlingen maken gebruik van dezelfde functionaliteit en kunnen met OneNote en Skype ook groeps- en school overstijgend leren. De oplossing is geïmplementeerd voor alle leerlingen en medewerkers die nu plaats-, tijd- en device onafhankelijk kunnen samenwerken en communiceren. Deze oplossing is tot stand gekomen door een traject van advies, bouw en continuïteit.

Gekozen oplossingen

  • DigiPlein365
  • Office 365
0
0
0
0
0