SPEYK heeft de samenwerking met Zermelo uitgebreid. Nu is SPEYK namelijk ook erkend als koppelpartij tussen Microsoft School Data Sync, Zermelo en Microsoft Teams. Door deze samenwerking is het mogelijk om roosterdata direct over te zetten vanuit Zermelo naar Microsoft Teams. Hiermee houd je lesgroepen, rechten en roosters altijd up-to-date.

Zermelo is geen onbekende van SPEYK. Het is al een aantal jaren mogelijk om het Zermelo rooster direct te koppelen in de agenda in DigiPlein365, de online leer- en werkomgeving voor het onderwijs. Via Microsoft School Data Sync is het nu ook mogelijk dat de software van Zermelo direct communiceert met Microsoft Teams. Wij zijn heel blij met deze nieuwe stap!

Sneak preview! Organiseren van digitale ouderavonden met Zermelo
Het plan voor de vólgende stap is ook al gemaakt. Momenteel zijn wij samen met Zermelo het organiseren van digitale ouderavonden aan het ontwikkelen. Hiermee wordt het mogelijk om via Zermelo de planning uit te rollen en afspraken automatisch op te nemen in de agenda’s van docenten. Nu in ontwikkeling, straks beschikbaar voor jouw school!

Over Zermelo
Zermelo verzorgt een totaalpakket voor roosteren, formatiebeheer en pakketkeuzes voor het voortgezet onderwijs. Met ruim 500.000 leerlingen in verschillende onderwijsniveaus is Zermelo de marktleider voor roostermakers. Zij bieden:

  • Opleidingen, cursussen, advies en begeleiding van het roosterproces
  • Roosteren op individueel leerlingniveau
  • Innovatieve roosterautomaten
  • Implementatie onderwijs-cao en wetgeving

Over SPEYK
SPEYK werkt vanuit de ICT uitdagingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Wij maken primaire- en secundaire onderwijsprocessen overzichtelijker en eenvoudiger zodat alle mensen binnen de onderwijsinstelling prettig kunnen werken en leren. Dit doen wij door middel van advies (ICT vraagstukken bespreken en kennis delen), bouw (inrichten van ICT oplossingen incl. beheer & support) en continuïteit (begeleiding in adoptie en trainingen), waarbij de onderwijsprocessen en mensen altijd het uitgangspunt zijn.

School Data Sync & Microsoft Teams
Met behulp van School Data Sync (SDS) kun je snel en automatisch klassen aanmaken, gevuld en up-to-date houden. Hiermee maak je eenvoudig teams aan waarbij de rechten per gebruiker (docent en leerling) direct goed worden ingesteld. De lesgroepen uit Zermelo worden automatisch als Microsoft Team in Azure Active Directory aangemaakt voor zowel docenten als leerlingen. Zo kan de docent snel met de klas aan de slag.

Door Microsoft School Data Sync in te zetten wordt het jaarlijks organiseren van de juiste teams + de koppeling van de juiste leerlingen en docenten verregaand geautomatiseerd en sterk vereenvoudigd. Dit levert veel tijdswinst, overzicht en bovenal veel gemak op.

Wil jij meer weten over Microsoft School Data Sync en de voordelen voor jouw onderwijsinstelling? Download de brochure of vraag vrijblijvend een gesprek aan met een van onze onderwijs adviseurs.

Download de brochure
Advies nodig?
0
0
0
0
0