In het onderwijs hebben vrijwel alle docenten het ondervonden tijdens het onderwijs op afstand via Teams. Leerlingen die de online les kunnen verstoren doordat zij te veel rechten en dus mogelijkheden daartoe hebben. Microsoft heeft hiervoor een oplossing gerealiseerd in Teams.

Het probleem

Herken je deze scenario’s? Je probeert een les te geven via Teams en leerlingen verstoren de les. Want zij hebben de mogelijkheden om:

  • De docent / leerkracht te “muten”, d.w.z. de microfoon van de docent / leerkracht uit te schakelen.
  • Extra deelnemers toe te voegen aan de online les
  • Elkaar uit de vergadering verwijderen
  • Door de presentatie van de docent / leerkracht te kunnen klikken

Dit is erg vervelend en op basis van de terugkoppeling aan Microsoft hebben zij hiervoor een oplossing gerealiseerd in Teams.

De oplossing

Deze oplossing houdt in dat de standaard instelling zo ingesteld kan worden dat alleen de organisator van een online les de presentator rechten en de deelnemers van deze online les die rechten niet meer hebben. Dat wil zeggen dat de docent de online les nu echt kan leiden.

Wanneer het gewenst is dat een leerling ook moet kunnen presenteren, kan de docent de leerling deze rechten toekennen. Die flexibiliteit is er dus nog wel, maar zonder de consequentie dat de andere leerlingen de online les kunnen verstoren.

De docent heeft ook de functionaliteit beschikbaar om aan het einde van de online les een overzicht te bekijken van wie hebben deelgenomen aan de online les en wanneer deze deelnemers de online les hebben verlaten.

Deze twee nieuwe ontwikkelingen in combinatie met het kunnen opsteken van de hand tijdens de online les maakt Teams weer een stuk krachtiger middel voor samenwerkend leren.

Heb jij ondersteuning nodig in het aanpassen van de standaard vergader instellingen? Neem dan contact met ons op.

0
0
0
1
0