“Wijlhuizen is klaar voor de toekomst. Door gebruik te maken van glasvezel kunnen wij ons verder ontwikkelen en innoveren.”

Martin Boesveld, Verkoopleider

Voorstellen
Wijlhuizen B.V. levert en koopt onderdelen in voor trucks en trailers. Een enorm leveringsprogramma met originele onderdelen, zowel voor eerste montage als voor de eindgebruiker. Wijlhuizen heeft maar liefst 7 vestigingen door heel Nederland. Wijlhuizen is al jaren klant van SPEYK. Samen hebben zij het project IP-VPN en verbindingen gerealiseerd.

Aanleiding
Wijlhuizen heeft meerdere vestigingen, die centraal ontsloten zijn met de hoofdlocatie in Arnhem. Net als vele andere organisaties kwamen ook zij op een punt dat de bandbreedte niet afdoende was. De vestigingen waren op dat moment gekoppeld door middel van koperverbindingen: SDSL.

Het bandbreedte vraagstuk van Wijlhuizen was dermate dat glasvezel een eis was. Met de glasvezeltechniek zorg je immers voor onbeperkte bandbreedte, stabiliteit en snelheid. Aangezien SPEYK met meerdere aanbieders op dit gebied samenwerkt heeft zij samen met Wijlhuizen een selectie gemaakt in kwaliteit/prijs. Daarbij is gekozen voor één IP-VPN netwerk met een combinatie van verschillende aanbieders.

Oplossing
SPEYK is gestart met een gefaseerde oplevering. De start begon met de hoofdlocatie in Arnhem, waarna 2 vestigingen per dag overgezet en gekoppeld werden. Er is gekozen voor een IP-VPN netwerk zodat de verkooplocaties volledig gescheiden en veilig van internet richting de hoofdlocatie ontsloten zouden zijn. Er is gekozen voor één centrale internetontsluiting in Arnhem, waardoor de beveiliging slechts op één centrale locatie geregeld is. Doordat de Internet breakout op deze locatie plaatsvindt is deze locatie streng beveiligd.

Het nieuwe netwerk is een merkbare verandering voor de medewerkers van Wijlhuizen. Zij ervaren nu meer snelheid en stabiliteit. Daarbij is Wijlhuizen door dit nieuwe netwerk klaar voor toekomstige ontwikkelingen en kan zij doorbouwen. Zo zal IP-telefonie een volgende stap zijn.

Gekozen oplossingen

  • IP-VPN
  • Glasvezelverbindingen
0
0
0
0
0