Vanmorgen. Na weken met zon, even een grijze ochtend. Dat was even wennen. Vooral voor zonliefhebbers als wij. Alles draait om de beleving, ook tijdens het thuiswerken, en die heb je grotendeels zelf in de hand. Ook zit het hem in de kleine dingen. Daarom begonnen wij vanmorgen onze marketing videocall in zomerse sferen. Ook al is het een klein detail in onze werkdag, het gaf toch weer even wat hilarische momenten en uiteindelijk droeg het bij aan inspiratie voor onze komende campagnes. Zo kan je nog veel meer bereiken met achtergronden in Teams.

 

Ga voor de beste beleving!

Thuiswerken en contact onderhouden met klanten, collega’s of leerlingen kunnen we tegenwoordig persoonlijker doen door middel van videobellen (Microsoft Teams in ons geval). Het mooie van deze middelen is, dat nu ze veel vaker ingezet worden er steeds meer mooie ontwikkelingen doorgevoerd worden door Microsoft. Alles met één doel. Werkplezier en -gemak bevorderen. De beleving van digitaal vergaderen wordt steeds mooier en beter.

 

Drie varianten in achtergronden, hoe creatief ben jij?

Wij zien drie varianten in het gebruiken van achtergronden tijdens vergaderingen in Microsoft Teams. De keuze hangt af van het type gesprek wat je hebt en met wie. In een vergadering met collega’s stellen wij onze eigen huiskamer als achtergrond in. In dit geval wijzig je niets en geef je toch een kijkje in je thuiswerkplek en jouw privé situatie. Dit levert vaak ook weer leuke gesprekken op. Effectief vergaderen, maar wel met aandacht voor elkaar. Juist bij thuiswerken is dit belangrijk. Dus juist even dat persoonlijke gesprek kan je weer in een goede werkmodus brengen.

De tweede variant in vergaderen met collega’s zijn de vele gave achtergronden die Teams standaard biedt, die je zelf kunt ontwikkelen en/of die je zelf kunt uitbreiden (+300 achtergronden) via deze background site. Denk aan de digitale vrijdagmiddagborrel. Je kunt hier zoveel leuke teamactiviteiten mee bedenken. Idee: verloot onder de medewerkers een prijs voor de creatiefste background. Het zorgt niet alleen voor plezier, maar het laat mensen ook nadenken over de vele mogelijkheden die op het werkvlak gecreëerd kunnen worden door alles uit Microsoft 365 te halen. Alleen doe je dit op een aantrekkelijke manier voor mensen.

Heb je een overleg met een klant of partner? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om te personaliseren. Gebruik het pand van je klant als achtergrond of een foto van de markt waarbinnen ze opereren. Werk je op school? Maak dan eens tijd om inspirerende plekken binnen jouw school op de foto te zetten en voeg deze toe aan jouw achtergronden. Vooral in tijden van meer thuiswerken op afstand, verklein je zo deze afstand. Je zorgt voor herkenning.

De derde variant welke veel gebruikt wordt is ‘blurry’. Hierbij wordt de achtergrond vervaagd. Wil je een gesprek rustig houden zonder afleiding, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek? Dan kan geen achtergrond (blurry) een goede keuze zijn.

Denk dus eens verder na bij het aangaan van een digitaal gesprek en hoe je de middelen die je hebt (zoals achtergronden) goed kunt benutten en met rendement kunt inzetten. Op persoonlijk en zakelijk gebied.

Wil je meer lezen over werkgemak en -plezier? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks handige tips.

0
0
1
1
2