“Vooral de duidelijke taal waardeerde ik enorm. De ultieme gebruikerservaring en daarbij ook op de door ons gewenste manier werken en communiceren met klanten. Daar draait het om.”

André van den Berg, directeur

Even voorstellen
XCES heeft zich in 2002 in Veenendaal gevestigd. Zij zijn ingesprongen op een trend die zij zagen in technologische ontwikkelingen: Constante vernieuwingen. Door kennis en voorraad rondom nieuwe en end-of-life producten beschikbaar te houden kunnen ICT-dienstverleners, zoals SPEYK, voldoen aan de service- en leveringsverplichting bij nieuwe en bestaande installaties. De kennis bij XCES ligt op midrange en high-end server, netwerk en storage systemen van de belangrijke A-merken zoals HP, NetApp en Cisco. Zij kunnen van deze A-merken de spare parts, opties en complete configuraties uit voorraad leveren. Nieuw, remarketed of pre-owned. Voor verkoop of verhuur. Alles draait om een goede en snelle dienstverlening. SPEYK collega Marien raakte in contact met André van XCES nadat André op glasvezelveenendaal.nl bij SPEYK terecht kwam. Leuk detail is dat zij op dat moment fysiek op zo’n 150 meter afstand van elkaar zaten.

Aanleiding
Aangezien XCES zich in 2014 ging vestigen op een andere locatie in Veenendaal werd een steeds belangrijker wordend fundament bekeken; hoe staat het met de infrastructuur op het bedrijventerrein in Veenendaal? SPEYK, bijna buur van XCES, had twee jaar ervoor een groot collectief initiatief opgestart: zakelijk glasvezel op alle terreinen in Veenendaal. Doordat dit initiatief ondersteund werd door de ondernemers kwam er in 2012 ook daadwerkelijk een groot glasvezelnetwerk op alle terreinen in Veenendaal, waaronder ook de locatie van XCES. Op deze manier kon zij op een eenvoudige en betaalbare manier aangesloten op dit supersnelle netwerk van KPN. André en Marien zaten dan ook snel op één lijn (letterlijk en figuurlijk) wat betreft de basis, de verbinding. Glasvezel! Zo kreeg XCES een toekomstvaste, snelle en betrouwbare fundering. De basis was gelegd.

Oplossing
Een goede bereikbaarheid, korte lijnen en prettig communiceren zijn kernwaarden voor XCES. Een belangrijk onderdeel om dienstverlenend te zijn en het verschil te maken. Communicatie oplossingen zijn onderdeel van één van de vijf specialismen van SPEYK, namelijk Connectivity & Voice. Collega Marien werkt binnen dit specialisme en besprak samen met André de behoeftes van XCES op dit gebied. Flexibiliteit. Snel. Goed. Toekomstvast. Beschikbaarheid. Bereikbaarheid. Zo een aantal steekwoorden uit de wensenlijst. De hosted telefonie oplossing van SPEYK was het juiste antwoord voor XCES.

Duidelijk en vooral niet technisch
Over techniek is weinig gesproken aangezien het in de ogen van SPEYK juist de kunst is om techniek op de achtergrond te laten. “Het is onze taak om ICT slim in te zetten en te laten werken voor de klant”, aldus Marien. “Werken vanuit businessdoelen, zoals snel schakelen met klanten.” André voegt hieraan toe: “Vooral de duidelijke taal waardeerde ik enorm. De ultieme gebruikerservaring en daarbij ook op de door ons gewenste manier werken en communiceren met klanten. Daar draait het om.”

0
0
0
0
0